r
Nosalty Logó

Kapros juhtúróval töltött rántott gomba

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapros juhtúróval töltött rántott gomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A sült krumplihoz

Összesen 562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A sült krumplihoz

Összesen 562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A sült krumplihoz

Összesen 101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

A sült krumplihoz

Elkészítés

A sült krumplihoz

  1. A gombáról lehúzzuk a "héját", és kivágjuk a törzsét.
  2. A juhtúrót alaposan összekeverjük a mascarponéval, a borssal és a kaporral. Só nem kell bele, a juhtúró éppen elég sós.
  3. Betöltjük a gombába úgy, hogy pont színig legyen (én egy mokkáskanalat használok).
  4. Kétszer bepanírozzuk, mint rántott sajtnál szokás: liszt-tojás-prézli-tojás-prézli.
  5. 15 percre betesszük a hűtőbe.
  6. Nagyon forró olajban kirántjuk: a kalap domború részével lefelé tesszük az olajba. Kb 1 perc után megfordítjuk, és 20 mp után kivesszük az olajból (ha van olyan, amelyik kilyukad, azzal nem várok addig...:) ).
  7. A krumplit hozzávetőlegesen egyforma kockára vágjuk, és sós vízben félig puhára főzzük.
  8. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. Egy teflon,- vagy kerámia edényben megmelegítjük az olívaolajat, rátesszük a krumplit, sózzuk, borsozzuk és jól összeforgatjuk.
  10. Sütjük és hagyjuk, hogy kéreg képződjön rajta. Gyakran megforgatjuk (rázogatjuk inkább, mintsem keverjük).
  11. Ha elkészült levesszük a tűzről, rászórjuk a petrezselymet és a gombával együtt tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 10777
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sima rántott gombával szemben az az előnye, hogy sokkal könnyebb, hiszen nem kell mellé tartármártás: a töltelék a panír alatt szépen megolvad, és átveszi a gomba ízét. Mit mondjak még? Ez egy adaghoz való mennyiség, de ha egy kicsit nem figyelünk oda, simán megesszük a dupláját is. :) A juhtúró mellé az egyneműsítéshez tejfölt szoktak ajánlani, de az szerintem elég híggá teszi, tehéntúróval is szokták keverni (az meg milyen már... :) ), ezért javaslom a krémsajtot. Ha így pirítjuk a krumplit, kívül ropogós, belül puha lesz, ráadásul alig vesz fel zsiradékot.

Hozzávalók

A sült krumplihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...