r
Nosalty Logó

Káposztás virsli tésztában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Káposztás virsli tésztában
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 492 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.2 g

Zsír

  • Összesen
    285.8 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10590.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1695 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    7315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1017.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    714 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1183 micro
Összesen 3924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a káposztát, és 1-2 dl almalével felöntve puhára pároljuk.
  3. A tejfölbe keverjük a mustárt, sózzuk, pici cukorral ízesítjük.
  4. A tésztát kinyújtjuk akkorára, hogy 32 db (kb. 7x7cm-es) négyzetet kapjunk.
  5. Mindegyikre káposztát, mustáros tejfölt és virslit teszünk, majd két sarkát egymásra hajtva összetűzzük egy fogpiszkálóval.
  6. Megkenjük felvert tojással ,és sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15218
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 29.

Ajánló

Az utóbbi időben a káposztát kuktában készítem, így az előkészületi idő is lerövidül. Ha marad a káposztából, le lehet fagyasztani, és legközelebb felhasználni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet már több mint 10 éve találtam egy újságban, és azóta számtalanszor elkészítettem már. Családi és baráti társaságunkban ennél népszerűbb sós vendégváró falatka kevés van. Érdemes kipróbálni, mert biztos sikerre számíthatunk vele. ITT még további fázisképek is találhatók.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...