Tejszínes csirkemáj spagetti ágyon magokkal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
75g csirkemáj89 kcal
-
50g spagetti tészta186 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
3g tökmag11 kcal
-
2g szezámmag10 kcal
-
10 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
Összesen
460
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
300g csirkemáj357 kcal
-
200g spagetti tészta742 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
10g tökmag45 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
41 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Összesen
1844
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
28.9g csirkemáj34 kcal
-
19.3g spagetti tészta71 kcal
-
17.3g vöröshagyma6 kcal
-
1.2g fokhagyma2 kcal
-
28.9g főzőtejszín38 kcal
-
1g tökmag4 kcal
-
0.7g szezámmag4 kcal
-
0.7g mandulapehely4 kcal
-
1.5g olívaolaj14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
Összesen
177
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 828.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 426 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 162.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2545 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 573 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 2539 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 30 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
460
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.4 g
Zsír
-
Összesen 77.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3312.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 305 mg
-
Kálcium 543 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 283 mg
-
Foszfor 1706 mg
-
Nátrium 421 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 649.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10179 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 50 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2290 micro
-
Kolin: 688 mg
-
Retinol - A vitamin: 10155 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 120 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
1844
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 981 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 978 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 12 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg csirkemáj
-
20 dkg spagetti tészta
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 dl főzőtejszín
-
1 ek tökmag
-
1 ek szezámmag
-
1 ek mandulapehely
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
- A spagettit sós vízben kifőzzük, majd miután leszűrtük róla a vizet, kevés olívaolajon megfuttatjuk.
- Eközben a hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát kockázzuk, a fokhagymát pedig felaprítjuk.
- A különböző magokat megpirítjuk, és félretesszük.
- Egy teflon serpenyőben kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát, majd hozzákeverjük a felcsíkozott májat és a fokhagymát. Ekkor lehet fűszerezni sóval, borssal, kakukkfűvel. Kb. 5 perc alatt, folyamatosan kevergetve meg is puhul a máj.
- Hozzáöntjük a tejszínt, és fél percig együtt főzzük vele. Legvégül a felaprított petrezselymet és a reszelt citrom héját rászórjuk, majd tálaláskor pedig ráhalmozunk a pirított magokból.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 571
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 32199
- Feltöltés dátuma: 2013. február 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Pikk-pakk elkészülő ebéd, amikor nincs időnk órákat ellenni a konyhában. A felhasznált alapanyagok teljes összhangja, a pirított magok különleges ízhatása és a reszelt citromhéj által elért enyhe citrusosság jellemzi.