r
Nosalty Logó

Tárkonyos zöldbabfőzelék ahogy nagymamám készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Electro Girl
Tárkonyos zöldbabfőzelék ahogy nagymamám készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 818 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    859 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1416 micro
Összesen 409 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    620.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1718 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2833 micro
Összesen 818 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 fej hagymát megpucolunk, apró kockákra vágunk, majd 2 ek. olajon pirítani kezdjük. Amikor üvegessé vált, kevés vízzel felöntjük, kicsit pároljuk.
  2. Ha a vizet elfőtte, mehetnek bele a fűszerek: ételízesítő, bors, tárkony (ezzel csínján bánjunk, mert ha sokat teszünk bele, nagyon dominál az íze!) és pirospaprika. Összekeverjük, kicsit pirítjuk, majd ráöntjük a feldarabolt, megtisztított (vagy fagyasztott) zöldbabot.
  3. 5-10 percig kevergetés mellett pirítjuk, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi a babot ellepi. Addig főzzük, amíg a zöldbab meg nem puhul.
  4. Ha megpuhult, a lisztből és a tejfölből habarást készítünk, majd folyamatos kevergetés mellett a főzelékbe öntjük. Tovább főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 344
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 49594
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Electro Girl 10 recept

A háború után nagymamám, mivel húsra nem volt pénzük, minden főzeléket igyekezett úgy gazdagítani, hogy pörköltszaft-szerű alapot készített nekik. Így nem hiányzott úgy a feltét hozzá. Nekem máig ez a variáció a kedvencem! Annak, aki nem tud meglenni hús nélkül, fasírttal vagy natúr szelettel készítjük. Zöldségfasírt is jól illik hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...