r
Nosalty Logó

Ropogós francia omlett

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csanna
Ropogós francia omlett
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

488
Kalória
31.7g
Fehérje
11.6g
Szénhidrátok
33.7g
Zsír
228.8g
Víz
571.7g
Koleszterin
2.2g
Rost
5.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    228.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    198 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    228.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    198 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

  1. Felteszünk két serpenyőt a tűzhelyre, az egyiket egy kis olajjal, a másikat üresen, mindkettőt 7-es fokozatra. Az üres lehetőleg legyen kerámia serpenyő.
  2. A lilahagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a forró (vagy még nem forró) olajos serpenyőbe tesszük.
  3. A tojásokat beleütjük egy műanyag edénybe, és elektromos habverővel maximális fokozaton 2-3 perc alatt felverjük, mire a hagyma is üvegesre sül.
  4. A sonkát felkockázzuk, a hagyma mellé rakjuk.
  5. Tenyerünket óvatosan az üres serpenyő fölé helyezzük, hogy meggyőződjünk róla, hogy felforrósodott. Ha elég meleg, a felvert tojásokat ráöntjük a serpenyőre zsiradék nélkül, és a tetejét ízlés szerint megsózzuk. Pár másodperc eltelte után a sajtot közvetlen a tojásra reszeljük.
  6. A kaliforniai paprikát felkockázzuk, a hagyma és a sonka mellé öntjük, pár percet hagyjuk sülni.
  7. Körülbelül 4-5 perc alatt átsül a tojás, de ne lepődjünk meg, ha a teteje habos marad. Fakanállal próbáljunk alányúlni, érezni fogjuk, hogyha még sülnie kell egy kicsit.
  8. Ha már csak 1 mm-es a hab a tetején, a fakanállal alányúlunk, átemeljük egy nagy méretű tálba, közvetlen a tetejére öntjük a hagymás keveréket, és ráhajtjuk a tojást.
  9. Paradicsommal, bazsalikommal és tejföllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Régóta szemezgettem az omlett receptekkel, de valahogyan semelyik se ragadta meg a fantáziámat igazán. Azonban ma nagyon éhes voltam, és amint kinyitottam a hűtőt láttam, hogy ma omlett lesz ebédre.  Hasonlóan finom lehet, ha szalonnával készítjük sonka helyett, vagy ha fűszerezzük a tojást. Jó étvágyat hozzá!:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!