r
Nosalty Logó

Grízes tészta baracklekvárral

5,0

2 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Grízes tészta baracklekvárral
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

794
Kalória
22.8g
Fehérje
158.3g
Szénhidrátok
6.4g
Zsír
80.8g
Víz
-
Koleszterin
6.4g
Rost
23.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 794 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1589 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 794 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1119.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    161.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    673 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1589 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben feltesszük főni.
  2. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a grízt aranybarnára. Amikor kész, elzárjuk a tűzhelyet.
  3. A tészta főzőlevéből öntünk rá kb. 1 dl-t. Lefedjük, állni hagyjuk egy ideig. Majd rászedjük a tésztát, jól összekeverjük, rövid ideig együtt sütjük.
  4. Tálalunk, a tányérra szedjük a tésztát, szórunk rá kevés porcukrot, és teszünk rá néhány kanál lekvárt. (Én baracklekvárt tettem rá, de tetszés szerinti is felhasználható.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Az első munkahelyemen, az üzemi étkezésnél és a Határőrségnél, ahol a sorkatonai szolgálati időmet töltöttem, gyakran ez volt az ebédem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!