r
Nosalty Logó

Fahéjas-chilis-barackos csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Fahéjas-chilis-barackos csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1625 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 407 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3481.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    2232 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1226.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    99 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1717 micro
  • β-crypt
    430 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1625 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet alaposan fűszerezzük be sóval, borssal, majoránnával. Egy serpenyőbe öntsünk kevés olívaolajat (ha nincs, sima olaj is megteszi). Amikor felhevült, dobjuk bele a száras rozmaringot és a fokhagymát, kavarjuk meg, és tegyük rá a befűszerezett csirkét. Egyik és másik oldalát is pirítsuk meg 10-15 percig.
  2. Amíg sül, vágjuk fel a lilahagymát nagyobb csíkokra, és a barackokat csíkokra, kockára. (Ahogy jólesik, én felváltva szoktam fele kocka, fele csík.) A konzervből kiveszünk 2-3 darabot, és botmixerrel leturmixoljuk.
  3. Amikor a hús jól megsült, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre egy kis időre. A megmaradt fűszeres olajos serpenyőbe dobjuk bele a felvágott barackokat és az összeturmixolt barackot is. Fűszerezzük csilivel, majd adjuk hozzá a hagymát is. Pár perc elteltével adjuk hozzá a fahéjat. Kb. 5 percig főzzük, amíg a hagyma megpuhul kicsit.
  4. Visszatesszük a barackos szószba a csirkemellet/melleket, és átforraljuk. Körülbelül 10-15 percig rotyogjon kis lángon.
  5. Rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6547
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baráti vacsorát terveztünk, valami gyorsat, egyedit szerettem volna készíteni barátainknak. Nagy kedvenceik között szerepel a barackos sajtos csirke... gondoltam, fűszerezzük meg egy kicsit, csavarjunk rajta egyet, és kitaláltam ezt a receptet. (Valószínű nem én vagyok az egyetlen, aki ilyet készített már, de az itt olvasható recept saját recept.) Nem vagyok borász, de én a Szekszárdi Pinot Noir Rosét ajánlom mellé. Nekünk bevált.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...