r
Nosalty Logó

Kakaós beigli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Kakaós beigli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 848 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 6768 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    464 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 848 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    468 g
  • Telített zsírsav
    278 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4239.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    760 mg
  • Foszfor
    2119 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    611 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    403 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3790 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    842 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3716 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    848 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 6768 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 408 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a vajjal gyorsan elmorzsoljuk. Hozzáadjuk az előzőleg felfutatott élesztőt (fél dl tej ehhez kell), csipet sót, tojássárgáját, tejfölt, cukrot.
  2. Fél órát picit hűvös helyen pihentetjük, de egy éjszakát is pihenhet. Ha éjszaka is pihentetjük, akkor hűtőbe kell tenni! Utána kicsit hagyjuk "kiengedni".
  3. Ebből az adagból 4 rúdnyi beigli lesz. A töltelék is ennyihez lett megadva. (Ha diósat vagy mákosat is szeretnénk, akkor 2-2 rúdhoz 20 dió vagy mák, 20 cukor, fél dl tej, mazsola, citromhéj kell. Én kevés zsemlemorzsát is szórok közé.)
  4. A puha, rugalmas tésztából 4 cipót formázunk, így is pihentetjük picit őket. Jó vékonyra kinyújtjuk.
  5. A margarint vagy vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a cukros kakaót. Rákenjük a vékonyra kinyújtott tésztára, szélein kihagyunk 2 cm-t.
  6. Jó lazán feltekerjük, kivajazott tepsibe tesszük a rudakat. Megkenjük őket tojássárgája-tejföl keverékével. Az oldalukat is; nem baj, ha a rudak között maradt még egy kis hely! Megint pihentetjük őket fél órát. Az se jó, ha túl kelesztjük, vagy túl nedves a töltelék, mert akkor kirepedhetnek (igaz, engem nem zavar az ilyesmi).
  7. Várakozás közben, ha maradt még a kencéből, megint megkenjük. Sütés előtt lazán felvert tojásfehérjével kenjük át, amitől szép fényes lesz. Villával vagy hústűvel megszurkáljuk.
  8. Középmeleg sütőben 20-30 perc alatt elkészül. Sütője válogatja az időt!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 325
  • Tegnapi nézettség: 58
  • 7 napos nézettség: 430
  • Össznézettség: 244640
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 01.

Ajánló

Nem csak karácsonykor készíthetünk beiglit! Én szüretkor kóstoltam meg ezt a receptet, akkor szüreti kalács volt a neve. :) Igaz, kicsit vastagabbra volt nyújtva a tésztája és isteni finom volt akkor is!

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

Kakaós beigli
Petruska 61 recept

Egy idősebb nő ismerősünk, Aranka néni beiglijénél gondoltam azt először, hogy ez a sütemény ízlik nekem! Merthogy előtte nem szerettem a beiglit! Karácsony előtt megjelentem nála a hozzávalókkal, hogy megtanítson beiglit sütni! Azóta minden karácsonykor rendel a rokonság pár rúddal. Eddig csak a hagyományos diós-mákos volt a repertoáromban, de kisfiam kívánságára a kakaóssal is próbálkoztam. Eleinte kívül több volt a kakaó, mint belül! Azóta rájöttem, hogy vaj is kell a krémhez! Így belül marad a kakaós krém!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...