r
Nosalty Logó

Hólabda torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bibius
Hólabda torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    204.7 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3989.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    946 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    1610 mg
  • Nátrium
    937 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.6 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1231 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    745 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1025 micro
Összesen 3994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A porcukrot a forró vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. Majd a kakaót, amivel alaposan elkeverjük.
  2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbáverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  3. A tésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőbe tesszük.
  4. 10 percig nagy lágon sütjük, majd 4-es fokozaton kb. 40 percig. Hústűvel ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe, ha kész a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  5. Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet. A tejből és a lisztből sűrű krémetfőzünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A margarint kikeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a krémhez. Kézimixerrel csomómentesrekeverjük!
  7. A tésztát 2 lapravágjuk. Belekenjük a krémet, és kívülről is bevonjuk.
  8. Kókuszreszelékkel díszítjük, de lehet csokiforgáccsal vagy olvasztott csokival is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 233
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 244
  • Össznézettség: 68911
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 02.

Ajánló

Egyszerűen mindenkinek! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hólabda torta
Bibius 6 recept

Már többször elkészítettem ezt a tortát. Nagyim csinált régebben sokszor ilyet szülinapomra, Ő labdákat (korongokat) vágott ki a tésztából, és azokat ragaszgatta össze. Azóta is nagyon szeretem! Egyszerű, gyors és ízletes. Párommal a 7. évfordulónkat ünnepeltük, amikor a kép készült.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...