r
Nosalty Logó

Hideg kovászosuborka-leves (Kovászosuborka leves 3.)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Hideg kovászosuborka-leves (Kovászosuborka leves 3.)
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

163
Kalória
6.9g
Fehérje
18g
Szénhidrátok
8.4g
Zsír
445.4g
Víz
17.7g
Koleszterin
2.1g
Rost
9.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 163 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 649 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 23 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    445.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 163 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2158.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1781.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    752 micro
  • β-crypt
    428 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 649 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 23 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A kovászos uborkát apróra vágjuk, turmixgépbe rakjuk. A fürtös uborkát meghámozzuk, egy felet félreteszünk a díszítéshez , a többit szintén apró kockára vágjuk.
  2. A fokhagymát átpréseljük és az előzőekhez adjuk. 2-3 dl uborka-lével felöntjük és a joghurttal együtt turmixoljuk.
  3. A maradék lével hígítjuk. Borsozzuk, ha kell megsózzuk. 4-5 órára hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön.
  4. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és egy serpenyőben ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpöghessen a felesleges zsiradék. A félretett uborkát vékony csíkokra vágjuk.
  5. A hideg levest uborkacsíkokkal és a pirított baconkockákkal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Sütés ideje: 5 perc

Volt még itthon pár szem kovászos uborkám. A Prima Konyhában pedig rátaláltam erre a receptre. Meleg nyári napokon hűsítő, kellemes leves.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Magyaros karfiolleves

A magyaros karfiolleves egy gyors, könnyű, maradékmentő (mivel a karfiol zsenge zöldjét is belefőzzük), emellett pénztárcabarát leves: egyszerűen elkészíthető, viszont komplex ízű ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Klasszikus Tafelspitz? – 5 étterem, ahol kiváló, nosztalgikus tányérhúst ehetünk

Számomra tulajdonképpen érthetetlen, miért nincs minden étteremben étlapon a Tafelspitz, ahol van marhából készült húsleves - az mindenesetre örömteli hír, hogy egyre több helyen bukkan fel sokak kedvence, a tányérhús. A lassan főtt marhahús, zöldségekkel, almás tormamártással vagy másféle szószokkal a Monarchia gasztronómiájának egyik gyöngyszeme, mi pedig most öt olyan helyet mutatunk, ahol különlegesen jól csinálják.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!