r
Nosalty Logó

Hamburger zsemle "S.O.S." - Hamburger buci 4.

5,0

1 ÉRTÉKELÉS55 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Hamburger zsemle "S.O.S." - Hamburger buci 4.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

366
Kalória
10.2g
Fehérje
62.5g
Szénhidrátok
7.3g
Zsír
28.8g
Víz
24.1g
Koleszterin
2.5g
Rost
4.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1456 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 366 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2235.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    1284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 1456 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tej felében a cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt közepesen lágy tésztává gyúrjuk (csak egy pár percet vesz igénybe, nagyon szépen összeáll). Figyelem! Csak fél tojás kell bele! Egy kis tálkában keverjük el a tojást és öntsük kétfelé, a másik fele jó lesz a tetejére megkenni.
  2. A tésztabucit négy részbe vágjuk és a bucikat szép kerek zsemlealakúra formázzuk.
  3. Sütőpapírral kibélelt gáztepsire rakjuk.
  4. Megkenjük kevés vízzel elkevert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
  5. Ezután fél óráig kelesztjük 60 fokos sütőben légkeverésen, majd megkenjük ismét tojással (óvatosan, nehogy összeessenek a bucik). Nagyon szépen megkel, kétszeresére.
  6. Majd a sütőt 220 fokravesszük és így sütjük 20 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon kevés olyan étel van, amit otthon nem szoktam elkészíteni, mert egyszerűen a bolti jobb, illetve nem sikerült még otthoni körülmények között rekonstruálni. Ide tartozik a kenyér -amit eleve nagyon ritkán fogyasztunk - és a vizes zsemle, valamint a tésztafélék (utóbbiaknál nem a minőség, hanem a időfaktor nyer.) Ha jobban belegondolok, a felsorolás ki is merül ennyiben. Valamint a hamburger buci. Eddig. A recept nem az én érdemem, hanem Limaráé - zseniális péksütis blog, meleg szívvel ajánom mindenkinek. De megint az a fránya idő. Dagasztás - kelesztés - formázás - kelesztés, legalább másfél óra, és ráadásul kenyérsütő/dagasztógépem sincs... Ha ehhez hozzáadjuk azt, hogy meghívtuk a barátokat egy ad hoc házi hamburger-sütögetésre és ünnepnap lévén semmilyen értelmes bolt nincs nyitva, kétszeresen indokolt a hamburgerzsemle otthoni elkészítése.:) Így hát kénytelen voltam a hamburgerbuci expressz változatát kikísérletezni. Az alaprecepten változtattam annyiban, hogy réteslisztet is tettem bele, illetve több élesztőt, hiszen nem kelesztettem külön. Nem lett élesztős ízű, bár egy kicsit aggódtam. :) A végeredmény? Nem találok szavakat. Nem olyan, mint a bolti. Jobb. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Bajor perec, azaz Laugenbrezel

A bajor perecet mindenki ismeri mélybarna, fényes külsejéről, ami azonban puha, foszlósan szakadó belsőt takar. A németek specialitása a különleges bevonatát egy rövid, a sütést ...

Rosanics Petra

Ragyogó vajas kiflik

Este összedobod, másnap reggel kisütöd, és már készen is van a vajtól illatozó, friss, ropogós kifli. Nem nagy meló összedobni, csupán várni kell egy kicsit, de abszolút megéri.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ha ezt látod, ne vedd meg: 4 zöldséghiba, ami rossz...

Mind álltunk már egyre bosszúsabban egy nagy láda répa, padlizsán vagy burgonya fölött válogatva, egyre mélyebbre túrva a kupacban a tökéletes darab zöldségért. Legközelebb ilyen helyzetben konzultáljunk a Napi Tipp alábbi listájával, ami segíthet a választásban.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!