r
Nosalty Logó

Hagymás-mézes húsos pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Jonas konyhája
Hagymás-mézes húsos pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

491
Kalória
29.3g
Fehérje
27.3g
Szénhidrátok
29.2g
Zsír
153.2g
Víz
93.5g
Koleszterin
1.5g
Rost
8.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3924 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    153.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 491 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234 g

Zsír

  • Összesen
    233.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4869.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2503 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1902 micro
  • β-crypt
    485 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 3924 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

  1. A csíkokra vágott vöröshagymát és az apró kockára vágott húst olívaolajon addig pirítjuk, amíg a hagyma üvegessé nem válik. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és apróra vágott fokhagymát.
  3. Majd fedő alatt pároljuk tovább. Amikor a hús és a zöldségek levet engedtek, hozzáadjuk a petrezselymet, a majoránnát és a mézet.
  4. Kb. 1 óra főzés után kiveszünk egy félbögrényi levet, amit a tejföllel és liszttel csomómentesre keverünk, majd visszaöntjük a húsra, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután félretesszük, és hűlni hagyjuk.
  5. Amikor hús kissé meghűlt, kivajazunk egy magasabb oldalú tepsit, és a leveles tészta felét addig nyúltjuk, amíg az be nem fedi az edényünk alját és az oldalát is.
  6. Beleöntjük a húsos masszát, majd a tetejét lefedjük a tészta másik felével, a két tészta találkozását szépen eldolgozzuk, és a felső tésztára egy olló segítségével apró lyukakat csípünk, majd megkenjük egy tojással.
  7. 160 fokon aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 70 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Kissé stresszes munka nap után, úgy gondoltam, készítek valami finomat, a főzés rám nyugtatólag hat. Így vettem hazafelé 1 kg sertéscombot, hogy valami szaftos húst összedobok belőle vacsira. Később érkezett pár vendég, így az adag kissé karcsúnak tűnt, így valami kiadósra volt szükség. Leveles tészta mindig akad a fagyasztóban, így nem volt kérdés, ebből valami tésztás lesz. Mivel a hús végig fedő alatt párolódik, így súlyban nem sok veszteség keletkezik. Egy kis szelet is rendkívül laktató.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

5 izgalmas opció Budapesten, ha nőnap alkalmából vacsorázni mennétek

Nem szeretem, mikor valaminek az ünneplését lesöprik az asztalról azzal a felkiáltással, hogy hát nem csak egy napon kell… Persze, hát élni is élünk egész évben, de azért a születésnapunkat megünnepeljük, nem? Ebből kiindulva, persze hogy nem csak nőnapon kell tisztelettel bánni a nőkkel, elismerni a munkájukat, de szerintem az, hogy ezt egész évre kiterjesztjük, és hogy egy adott napon feldobjuk egy kis extrával, tökéletesen megfér egymás mellett. Ezért most, a nemzetközi nőnap alkalmából ajánlunk öt izgalmas éttermet Budapesten, ahol méltó módon lehet ünnepelni.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!