Habos meggyes lepény 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
tekovacs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
693
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
5542
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.7 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 117.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 734 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 269 micro
Összesen
693
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 105.1 g
Zsír
-
Összesen 262.5 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 1510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3260.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 235 mg
-
Kálcium 552 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 358 mg
-
Foszfor 1577 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 717.9 g
-
Cukor 371 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 941.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2295 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 559 micro
-
Kolin: 1022 mg
-
Retinol - A vitamin: 1807 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5872 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2154 micro
Összesen
5542
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 266 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgákat, csipet sót, reszelt citromhéjat.
- A kockacukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, és összegyúrjuk a tésztával.
- Cipót formálunk belőle, letakarva, fél órát pihentetjük.
- Ezalatt kimagozzuk a meggyet, megdaráljuk a 10 dkg diót, előmelegítjük a sütőt.
- Kivajazunk, lisztezünk egy közepes tepsit, és kinyújtjuk a cipót kb. ujjnyi vastagra.
- Tepsibe terítjük, megszurkáljuk, és közepes lángon (gáz) félig megsütjük. (Inkább kevesebb ideig, mint tovább, mert a habbal is szárad még).
- Kemény habbá verjük a 6 tojásfehérjét a cukorral.
- A félig sült tésztát dúsan megrakjuk a meggyel, megszórjuk a darált dióval, és rákenjük a kemény habot.
- Langyos sütőben addig szikkasztjuk, amíg a hab világossárga nem lesz (kb. 30-35 perc).
- A tepsiben hagyjuk kihűlni, és vizes késsel szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x21
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8666
- Feltöltés dátuma: 2011. július 02.
Ajánló
Nem tévedés, hogy a tésztából hiányzik a cukor, hiszen a habban lévő cukormennyiség bőségesen biztosítja a kellő édességet!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
tekovacs
91 recept
Ha meggyszezon, akkor meggyes lepény! Aztán jöhet a többi meggyes variáció is, de szerintem a lepényben (és a rétesben!) a legfinomabb! Lajos Mari - Hemző Károly: 99 gyümölcsös édesség című könyvből való ez a recept.