r
Nosalty Logó

Habos isler Bjkata konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Habos isler Bjkata konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A habhoz

A csokoládémázhoz:

Összesen 684 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A habhoz

A csokoládémázhoz:

Összesen 8200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A habhoz

A csokoládémázhoz:

Összesen 367 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 684 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    351.6 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3992.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1582 mg
  • Nátrium
    1104 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1188.5 g
  • Cukor
    806 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2296 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 8200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A csokoládémázhoz:

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk. Ha szükséges, kevés lisztet vagy vizet adhatunk még hozzá aszerint, hogy túl lágy vagy túl kemény a tésztánk.
  2. Hűtőben kissé lehűtjük a tésztát kb. 30 percig.
  3. A hűtés után kinyújtjuk 3 mm vastagságúra, majd 6-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval (ha az nincs, akkor pohárral vagy csészével) korongokat szúrunk ki a tésztából.
  4. Sütőpapírral bélelt vagy kizsírozott tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon világos színűre sütjük a tésztakorongokat. Nekem 85 db korongom lett. Ebből pedig 42 db kész isler.

A habhoz

  1. A cukorból 40 dkg-ot felfőzünk 1,5 dl vízzel úgy, hogy a víz nagy része közben elpárologjon.
  2. A tojásfehérjéket felverjük egy csipetnyi sóval, apránként hozzáadjuk a maradék 20 dkg cukrot és a citromlét, majd gőz fölött tovább verve belecsurgatjuk a meleg cukorszirupot is.
  3. A gőz fölött, lassú fokozaton verjük tovább, ha már jó kemény a habunk. A víz forrásától számítva kb. fél óra múlva már kész is a hab.
  4. Nagy habzsákba töltjük a habot (én erős nejlonból készítettem erre a célra fóliahegesztővel, de vasalóval és újságpapírral is lehet erős nejlonzacskóból ilyet készíteni). A tésztakorongokat tálcákra rakjuk, és a habot csigavonalban rányomjuk a tésztákra.

A csokoládémázhoz:

  1. A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk a 6 evőkanál étolajjal, folyamatosan kevergetve.
  2. A korongokat egyesével belemártjuk a híg csokis mázba, majd a hab tetejére illesztjük a csokis tésztakorongokat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 576
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 110
  • Össznézettség: 95155
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 30.

Ajánló

Tálalásig hűtőben tároljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kis másodikos tanítványaimat leptem meg ma ezekkel a habos islerekkel. Osztatlan sikert arattak a gyerekeknél a tálcán sorakozó "habkatonák."

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A csokoládémázhoz:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...