r
Nosalty Logó

Habart zöldbableves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Habart zöldbableves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

373
Kalória
7.6g
Fehérje
32.5g
Szénhidrátok
24.7g
Zsír
942.9g
Víz
73.8g
Koleszterin
3.6g
Rost
7.9g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1490 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    942.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 373 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2010.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    3771.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1793 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2854 micro
Összesen 1490 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    92 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 36 kcal

Elkészítés

  1. Először is felteszünk főni kb. egy 4 literes fazékba vizet, amibe belerakjuk a babérlevelünket.
  2. Közben megpucoljuk a zöldbabot. Ha megpucoltuk, akkor a vízbe belerakva puhára főzzük. (Én személy szerint konzerves babból készítettem el, mert sajnos ritkán jutok friss babhoz ott, ahol élek.) Ha a konzerves megoldást választjuk, fontos, hogy megfelelően tésztaszűrőbe téve, alaposan ''lezuhanyoztassuk". Ha ez megtörtént, akkor kevésbé forró vízbe tesszük, és forrás után sietve be is habarjuk.
  3. Nos, a habarás. Mivel soha életemben nem ettem, és nem is csináltam habarást, a netet olvasgatva ez tetszett a legjobban. Vegyünk egy viszonylag magasabb falú tálat, és a lisztet a tejföllel folyamatos kavargatás közben csomómentesre kavarjuk egy kézi habverővel. Majd ha ez kész, akkor óvatosan egy szűrőn átengedve a levesünkhöz öntjük. Figyeljünk arra, hogy miután a levesbe öntöttük a habarást, a kézi habverővel folyamatosan kevergessük a levest.
  4. Miután felfőtt a leves, ízesítjük ételízesítővel, sóval, és ha szeretjük, picike fekete borssal is megbolondíthatjuk.
  5. Még egyszer felfőzzük, és a tűzhelyről levéve, langyosságig néha-néha belekeverünk. Jó étvágyat!!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Fontos tudni rólam, hogy utálom a fehér ételeket... Viszont úgy gondolom, hogy félre kell tennem saját ízlésemet, és bővítenem a repertoárom. Életem első habart levese a várt rossztól eltérően, nagyon is ízletesre sikerült. Lehet, változtatok az utált ételek listámon, és ezt a friss és üdítő levest a szeretett ételeim sorába rakom...?

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 izgalmas opció Budapesten, ha nőnap alkalmából vacsorázni mennétek

Nem szeretem, mikor valaminek az ünneplését lesöprik az asztalról azzal a felkiáltással, hogy hát nem csak egy napon kell… Persze, hát élni is élünk egész évben, de azért a születésnapunkat megünnepeljük, nem? Ebből kiindulva, persze hogy nem csak nőnapon kell tisztelettel bánni a nőkkel, elismerni a munkájukat, de szerintem az, hogy ezt egész évre kiterjesztjük, és hogy egy adott napon feldobjuk egy kis extrával, tökéletesen megfér egymás mellett. Ezért most, a nemzetközi nőnap alkalmából ajánlunk öt izgalmas éttermet Budapesten, ahol méltó módon lehet ünnepelni.

Ezt főzheted – 31 étel friss és zamatos alapanyagokból, melyekkel...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most a márciusi, tavaszcsalogató fogások következnek nőnappal, sok zöldséges étellel, szezonális alapanyaggal és íncsiklandó bogyós gyümölcsös desszerttel egyaránt. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!