r
Nosalty Logó

Gyros-batyuk muffinformában

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Gyros-batyuk muffinformában
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

753
Kalória
40.7g
Fehérje
83.6g
Szénhidrátok
27.1g
Zsír
209.1g
Víz
117.1g
Koleszterin
3.5g
Rost
4.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 753 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3011 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 199 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1518.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    209.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 753 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.7 g

Zsír

  • Összesen
    108.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6074.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1733 mg
  • Nátrium
    3432 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    836.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 3011 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 199 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, a borsot, az élesztőt, az olajat, és annyi langyos vízzel, amennyit felvesz, közepesen lágy tésztává állítjuk össze. Duplájára kelesztjük.
  3. Míg a tészta kel, a húst csíkokra vágjuk, jól beszórjuk a fűszerkeverékkel, és 2 ek étolajjal összekeverve legalább negyed órát állni hagyjuk.
  4. A hagymát felkockázzuk, és 1 kanál olajon üvegesre pároljuk.
  5. Hozzáadjuk a húst, és zsírjára pirítjuk.
  6. Ezalatt a tészta megkel. Ekkor kapcsoljuk be a sütőt.
  7. A megkelt tésztát nagyobbra nyújtjuk, mint a muffinsütő formánk, és 3x4 azaz 12 db kb. 10x10 cm-es négyzetre vágjuk.
  8. A tésztadarabokat a muffinsütő mélyedéseibe gyömöszkéljük, hogy a csücskei kilógjanak, és a húst egyenletesen elosztjuk a tésztákon.
  9. A tejfölt elkeverjük egy kis sóval, meg a zúzott fokhagymával. Ebből a keverékből minden húskupacra teszünk egy-egy teáskanálnyit.
  10. A tészta csücskeit egymásra hajtjuk, a tetejét étolajjal megkenjük, és mehet a sütőbe, hogy szép pirosra sülhessen.
  11. A kész muffinokat pár percre letakarjuk egy konyharuhával, hogy a tészta teteje megpuhuljon.
  12. Tzatzikivel vagy görög salátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ehhez nincs sztori, ezt csak úgy kitaláltam... :)  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pesztós húsgolyós burger

Íme egy olaszos burger recept egy kis amerikai csavarral: egyszerű, laktató, gyors és isteni fogás, melyben egy adag pesztóval új szintre emeljük a húsgolyók ízvilágát, majd fűszeres ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!