r
Nosalty Logó

Gombával és juhtúróval töltött dagadó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Big Boss
Gombával és juhtúróval töltött dagadó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 1684 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 6735 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    161.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.4 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 1684 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.1 g

Zsír

  • Összesen
    647 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3089.8 g
  • Cink
    316 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    246 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    1296 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1114.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    741 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    146 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2503 micro
Összesen 6735 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagadót a porcos résznél felvágjuk, kihajtjuk, majd kissé tovább vágjuk, hogy egy hatalmas nagy szelet húst kapjunk. A porcokat kihúzzuk belőle. Húskloffolóval megütögetjük, hogy egyenletes vastagságú legyen. Sózzuk borsozzuk, félretesszük.
  2. Az apróra vágott bacont egy lehelletnyi olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Óvatosan sózzuk, borssal fűszerezzük.
  3. Összepároljuk, majd a végén apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá.
  4. A kétféle túrót a tejföllel összekeverjük.
  5. A kiterített hússzeletre előbb a túrós, majd a gombás tölteléket tesszük, és óvatosan összegönygyöljük. Több helyen össztűzzük hústűvel.
  6. Egy jól felforrósított serpenyőben kevés olívaolajon a töltött hús minden oldalát elősütjük.
  7. Tepsibe helyezzük, a serpenyőben maradt olajat hozzáöntjük.
  8. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6577
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 19.

Ajánló

Hidegen szeletelve salátákkal hidegtálak készítéséhez ajánlom. Száraz fehérbort iszogatva! Z-nek talán némi sört!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombával és juhtúróval töltött dagadó
Big Boss 56 recept

A kedvenc hentesem gyakran igen jó ötleteket ad. A töltelék készen volt a fejemben, csak a húst kell kiválasztani. Így betértem Péter barátomhoz, aki teljesen egértelművé tette ezt a finomságot. Laza mozdulattal kivette a porcrészt, és egy kis klopfolással szép szelet hús volt az asztalon. Ha már unod a hagyományos tölteléket, ezt feltétlenül próbáld ki. Természetesen a gombához egy kis vöröshagyma elfért volna, de ebben a gazdasági válságban nem volt itthon. Köszönet Petinek. Én még sokszor el fogom készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...