r
Nosalty Logó

Gnocchi szicíliai paradicsommártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sajtospiritos
Gnocchi szicíliai paradicsommártással
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Mártás elkésztése

Gnocchi kifőzése

536
Kalória
8.3g
Fehérje
67.8g
Szénhidrátok
20.6g
Zsír
277.7g
Víz
29g
Koleszterin
6.5g
Rost
19.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Mártás elkésztése

Gnocchi kifőzése

Összesen 536 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Mártás elkésztése

Gnocchi kifőzése

Összesen 1071 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Mártás elkésztése

Gnocchi kifőzése

Összesen 114 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1162.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    277.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1493 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    1876 micro
Összesen 536 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2324.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    1740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    555.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    283 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2986 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    3753 micro
Összesen 1071 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1177 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

Mártás elkésztése

  1. A hagymát felkockázzuk, és az olajon elkezdjük pirítani. A bazsalikom egy részét összeaprítjuk, és azt is hozzátesszük.
  2. Majd amikor már kezd aranybarna lenni, beletesszük a paradicsomkonzervet, az összepréselt fokhagymát, a barna cukrot, sót és borsot. Hagyjuk egy kicsit rotyogni. (5 perc). Az utolsó pár percben beletesszük a marsala bort is.
  3. A végén félrehúzzuk, és megszórjuk az oregánóval.

Gnocchi kifőzése

  1. A gnocchit tegyük bele lobogó sós vízbe, és főzzük a csomagoláson megadott ideig. Amikor elkészült, szűrjük le a tésztát, és ízlés szerint beleforgathatjuk egy kis olívaolajba.
  2. A gnocchira teszünk a mártásból, és reszelt parmezánnal, olajbogyóval tálaljuk.

Recept infó

  • Főzés ideje: 30 perc

Bárhová utazom nyaralni, mindig úgy szervezem, hogy legyen egy olyan konyhám, ahol a helyi alapanyagokból tudok főzni valamit. Az olasz kulináris élvezetek egyik ékköve a szicíliai konyha, legyen szó zöldségekről, vagy a tésztákról. A receptemben szereplő marsala bor már könnyen beszerezhető Magyarországon is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!