Gluténmentes pizza vagy lepény
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
124 kcal
-
21.6g burgonya12 kcal
-
7.9g tojás10 kcal
-
3.6g napraforgó olaj32 kcal
-
0.7g instant élesztő2 kcal
-
28.8g tej16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 423.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 295 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 31.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 40.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1693.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 1178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 225.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 126.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 254 micro
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 18.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Hozzávalók
-
1 db tojás
-
25 g napraforgó olaj
-
5 g instant élesztő (amennyiben a lisztkeverék tartalmaz élesztőt vagy szódabikarbónát kevesebb is elég)
-
2 dl tej
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
Elkészítés
- Megfőzzük, és áttörjük a krumplit. Amennyiben maradék krumplipürével dolgozunk, ez a lépés kimarad. :)
- A szárított élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
- Kimérjük a többi hozzávalót, és összeállítjuk a tésztát. Használhatjuk a robotgép dagasztóspirálját is, de elég egy fakanál és erős kéz is a tészta egyneművé dolgozásához. Kissé folyékony, ragadós masszát kapunk!
- Kiolajozott tepsibe öntjük, simítjuk a tésztát, és jó 20-30 percre meleg/napos helyen magára hagyjuk kelni. Konyharuhával takarjuk le a tepsit.
- A megkelt tésztát tetszés szerinti feltéttel ízesítjük: magokkal megszórjuk, tejfölt-sajtot teszünk rá vagy pizzakrémmel, sajttal, sonkával pakoljuk meg. Ez a lépés ahogy tetszik alapon működik. :)
- 200 fokra előmelegített sütőben sütjük, kb. 30-40 percig. Amikor pirulni kezd a teteje, a hőfokot mérsékeljük 170 fokra. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük be alufóliával!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 39x23
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 14764
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 24.
Ajánló
Többféle liszttel is elkészíthető ez a lepény, ahogy a hozzávalókban jeleztem. Figyeljünk arra, hogy az adott kenyérporban vagy lisztkeverékben van-e szódabikarbóna, sütőpor stb., mert ha tartalmaz, kevesebb élesztőre lesz szükségünk. Használhatunk friss élesztőt is! A képen dupla adag lepény van: a dupla adaghoz 7 g (1 cs) szárított élesztőt tettem csak. Ez a nagy adag 50-55 perc alatt sült meg. A normál adag, illetve ha nagyobb tepsit használunk, akkor kevésbé lesz magas a lepény! De úgy is nagyon finom! Hűtőben szoktam tárolni (a feltét miatt), másnap átmelegítve lesz ismét puha!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nem szeretem a gm kenyereket, így csak ha nagyon nincs más lehetőségem, akkor készítek vagy veszek. Helyette ezt (és egy másik típusú) lepényfélét szoktam sütni. (Annak is hozom majd a receptjét!) Jó krumplis a tészta, ettől jó puha lesz. A recept a netről való, de nem írtam fel honnan... :( Próbáltam visszakeresni, ha sikerül, jelzem itt a forrást!