r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta 14.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Gesztenyetorta 14.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 721 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 721 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    251.1 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4217.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1149 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1590 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.1 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2026 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1951 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1268 micro
Összesen 4310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat.
  3. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Kikent formába símítjuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. A krémhez a pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral.
  6. A margarint kikeverjük a porcukorral. Hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
  7. Beletesszük a gesztenyemasszát, a kakaóport és a rumot.
  8. A kihűlt piskótát 4 lapba vágjuk.
  9. A krémet úgy osszuk, hogy még körbe tudjuk kenni vele a tortácskát.
  10. A csokit gőz fölött megolvasztjuk. Hozzákeverjük az olajat, és bevonjuk a torta tetejét.
  11. Csillagcsővel tejszínhabrózsákkal körbedíszítjük. (Én cukorgyöngyökkel díszítettem.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 22415
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 12.

Ajánló

Ha születésnapról van szó, akkor egy üveg jól behűtött pezsgő vagy egy finom koktél!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyetorta 14.
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a kis tortácskát az egyik kedves szomszédasszonyomnak sütöttem a születésnapjára. Volt a mélyhűtőben egy csomag gesztenyemassza, elég világos színe volt, ezért került bele a kakaó. A csokoládém meg olyan gyorsan besűrűsödött, hogy nagyon gyorsan kellett vele dolgozni. Nem nagyon akart szétfolyni, ezért muszáj volt kenni, és ez sajnos meglátszik a torta tetején. De a nem várt zökkenők ellenére, sikerült neki meglepetést okozni!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...