r
Nosalty Logó

Gesztenyekocka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS98 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mátayné Zsuzsa
Gesztenyekocka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

588
Kalória
7.7g
Fehérje
57.3g
Szénhidrátok
36.1g
Zsír
25.1g
Víz
91g
Koleszterin
1.5g
Rost
27.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 588 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 7024 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 588 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.8 g

Zsír

  • Összesen
    433.3 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4474.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1027 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1599 mg
  • Nátrium
    1420 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    687 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    300.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3004 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1891 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 7024 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig továbbkeverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk .A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy két részletben hozzáadjuk.
  4. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezzük, és a tésztát 30 x 30 cm nagyságban rásimítjuk.
  5. Előmelegített sütőben közepes lánggal, 180 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) kb. 20 perc alatt megsütjük.
  6. Krém elkészítése:
  7. A pudingport a tejben 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk.
  8. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra.
  9. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, és a rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük.
  10. Tetejére:
  11. A tejszínt kemény habbá verjük, majd egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen.
  12. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 7 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Itt még nem láttam ezt a sütit, ezért rakom fel. Nagyon finom és szép süti. Egyébként a recept itt jelent meg.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!