Ganache - alaprecept
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Coook
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
28g étcsokoládé154 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
Összesen
245
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
225g étcsokoládé1229 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
Összesen
1959
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
47.4g étcsokoládé259 kcal
-
52.6g habtejszín154 kcal
Összesen
413
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
245
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 147.7 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 296 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1436.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 346 mg
-
Foszfor 616 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 160.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 702 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 685 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
1959
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
413
kcal
Hozzávalók
-
225 g étcsokoládé
-
250 ml habtejszín
Elkészítés
- A csokoládét apróra törjük, és hőálló tálba tesszük.
- A tejszínt lassú tűzőn gyöngyözésig melegítjük, majd a csokoládéra öntjük. Egyelőre nem keverjük, ugyanis ha túl gyorsan hűl, szemcsés lesz.
- Kb 10 perc elteltével összekeverjük, hogy a tejszín és a csoki megfelelően elegyedjen. Ha tortabevonónak használnánk, akkor kb 10 perc hűtés után robotgéppel verjük habosabbra.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 853
- Tegnapi nézettség: 79
- 7 napos nézettség: 828
- Össznézettség: 269920
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Coook
73 recept
Ez alaprecept, mely felhasználástól függően variálható. Ezek az arányok egy kenhető, nem teljesen szilárdra dermedő krémet eredményeznek, amely akár fel is habosítható. Trüffelhez kevesebb tejszínt, csokiszószhoz többet használjunk.