r
Nosalty Logó

Fűszeres túróval-sonkával töltött kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Fűszeres túróval-sonkával töltött kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 560 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 3355 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 197 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2223.7 g
  • Cink
    196 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    152 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    807 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 560 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.2 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    781 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13342.3 g
  • Cink
    1178 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1013 mg
  • Vas
    910 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1807 mg
  • Nátrium
    7951 mg
  • Réz
    46 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1088 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    389 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    114 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    541 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    556 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    4841 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1338 micro
Összesen 3355 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.4 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Elkészítés

Töltelék

  1. A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget, a köménymagot, a pirospaprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.
  2. A szeletelt sonkát, ízlés szerint vágjuk fel (én kisebb kockákra vágtam fel).

Tészta

  1. A tejet langyosítsuk meg, majd 1 dl-hez adjuk hozzá a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és pár perc alatt futtassuk fel.
  2. A maradék langyos tejet öntsük bele a keverőtálba, adjuk hozzá a tojássárgáját, az olvasztott vajat és a tejfölt, majd keverjük össze.
  3. Ezután öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, szitáljuk rá az előzőleg sóval összekevert lisztet, majd a robotgép dagasztó karjával, dagasszuk meg a tésztát (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk, én a megdagasztott tésztát még pár percig kézzel is dagasztom, hogy szép sima legyen).
  4. Ezután a megdagasztott tésztát tegyük át egy lisztezett kelesztő tálba, szórjuk meg enyhén liszttel, majd langyos helyen, egy óra alatt kelesszük a duplájára.
  5. A megkelt tésztát borítsuk kilisztezett felületre, majd nyújtsuk ki ujjnyi vastag téglalappá (arra figyeljünk, hogy csak kicsivel legyen szélesebb, mint a sütőforma amiben majd sütjük).
  6. Ezután egyenletesen kanalazzuk rá az ízesített túrót, szórjuk meg a feldarabolt sonkával, majd a tészta két szélét hajtsuk rá, hogy a töltelék ne folyjon ki, és szorosan tekerjük fel úgy, mint a bejglit.
  7. A sütőformát zsírozzuk és lisztezzük ki, majd helyezzük bele a megtöltött tésztát (ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük a formát).
  8. Ezután takarjuk le konyharuhával, és szobahőmérsékleten kb. 30 perc alatt kelesszük újra, majd kenjük le felvert tojással.
  9. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon, 45-50 perc alatt süssük készre.
  10. A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 71
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 10.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...