Frankfurti saláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
873
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
1744
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 71.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2493 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 575 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 447 mg
-
Nátrium 1345 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 325 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 300 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
873
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.5 g
Zsír
-
Összesen 142.6 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 375 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4986 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 1150 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 893 mg
-
Nátrium 2690 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 650.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 609 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 600 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
1744
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 490.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Héjában megfőzzük a krumplit, feltesszük a virslit főni.
- A tejföl, mustár, majonéz és a fűszerek felhasználásával tartármártást készítünk. A vöröshagymát nagy cikkekre vágjuk, majd darabokra szedjük. Ezt a tartármártásba keverjük.
- A főtt krumplit megpucoljuk, majd ha kihűlt, kockákra vágjuk. Ezután a virslit is felkarikázzuk, és a hagymás tartárba keverjük őket.
- 1-2 órán át hűtjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 569
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 52
- Össznézettség: 117308
- Feltöltés dátuma: 2010. január 08.
Ajánló
Magvas kenyér vagy zsemle illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Én a tartárhoz szoktam még metélőhagymát és egy főtt tojássárgáját is adni, úgy még finomabb, de ki hogy szereti.