r
Nosalty Logó

Foszlós kalács 7. - hidegen kelesztve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Foszlós kalács 7. - hidegen kelesztve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

819
Kalória
21.3g
Fehérje
131.6g
Szénhidrátok
21.2g
Zsír
37.7g
Víz
97.3g
Koleszterin
4.7g
Rost
15.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 819 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 3280 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 266 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1251.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    699 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 819 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5004.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1050 mg
  • Nátrium
    2795 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526.2 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    150.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 3280 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, és egy kevés cukorral együtt felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztben elkeverjük a cukrot, sót és sütőport, majd a tojássárga és az élesztős tej hozzáadásával tésztát dagasztunk. Ahogy dagasztjuk a tésztát, közben fokozatosan öntjük hozzá az olvasztott vajat. Közepesen lágy tésztát készítünk.
  3. Kb. félóráig hagyjuk beindulni a tészta kelését, majd tegyük egy éjszakára hűtőbe.
  4. Másnap reggel a megkelt (túlkelt) tésztát gyúrjuk át, osszuk 4 cipóra, és a cipókat vágjuk két részre. A két darabból egy-egy kb. 25-30 centis hengert sodorjunk, amelyeket egymáson keresztbe fektetve négyes fonással fonjunk össze.
  5. Tegyük az így kapott 4 kalácskát sütőpapírral fedett sütőlapra, kenjük meg cukros-tejes tojásfehérjével, és ízlés szerint szórjuk meg jégcukorral, mandulával vagy mákkal. 20-25 percig még hagyjuk pihenni, majd előmelegített sütőben süssük meg szép pirosra.
  6. Ha szeretnénk rögtön (hideg kelesztés nélkül) elkészíteni, akkor langyos helyen kelesszük a tésztát a duplájára, majd az előbb leírt módon formázzuk, és süssük meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a hideg kelesztés véletlenszerűen alakult nálam. Egyik este fonott kalácsot akartam sütni, el is készítettem a tésztát, de hirtelen el kellett mennem otthonról, és tudtam, hogy nem érek haza időben. Fogtam a kelesztőtálat, beraktam a hűtőbe, és gondoltam lesz, ami lesz, majd reggel megsütöm.... Így is lett, és kaptam egy nagyon könnyű és nagyon foszlós kalácsot, amiből remek reggeli lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!