r
Nosalty Logó

Finn karácsonyi, azonnal puha mézeskalács 18.

5,0

3 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
MotlaLePula
Finn karácsonyi, azonnal puha mézeskalács 18.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

2119
Kalória
33.3g
Fehérje
348.5g
Szénhidrátok
67.6g
Zsír
99.7g
Víz
180g
Koleszterin
6.9g
Rost
157.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 2119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 8479 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 378 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1130.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    99.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 2119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    133.3 g

Zsír

  • Összesen
    270.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4523.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    411 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    2024 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1394 g
  • Cukor
    628 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    398.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2767 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    283 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 8479 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 378 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával.
  2. A mézet és a fűszereket összefőzzük, majd hozzáadjuk a margarint, és addig kevergetjük, amíg kihűl.
  3. A 3 tojást felverjük a cukorral.
  4. Ezt a háromfélét összegyúrjuk, nem kell nagyon, csak hogy összeálljon. Utána egy éjszakára betesszük a hűtőbe állni.
  5. Másnap fél cm-re nyújtjuk, kiszaggatjuk formákra, és kisütjük. Célszerű először mindet kiszaggatni, aztán sorban két váltott tepsivel sütni, mert nagyon gyorsan sül.
  6. A cukormázhoz egy tojásfehérjét nagyon kemény habbá verünk a porcukorral. Mikor már nagyon kemény, akkor még legalább 20 percig habverővel verjük tovább.
  7. Majd zacskóba töltjük, aminek a csücskénél nagyon pici lyukat vágunk. Ezzel tudunk szép mintákat rajzolni a mézeskalácsainkra. A cukormáz egy éjszaka alatt szárad meg, de ha meleg van a szobában, kevesebb idő is elég neki. Jó mulatást! (-:

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

December elején elhatároztam, hogy idén megpróbálkozom a mézeskalács-sütéssel. Azonnal kaptam is egy receptet a barátnőmtől. Ez volt az! Még aznap neki is álltam megsütni. Fontos tudni, hogy még sosem sütöttem mézeskalácsot ezelőtt, de láttam nagyon sok rossz próbálkozást Anyukám és egyéb rokon részéről. Már szinte el is könyveltem vereségnek, hisz annyi rossz és kőkemény mézeskaláccsal találkoztam már eddigi életemben, hogy képtelenségnek tartottam, hogy pont nekem, legeslegelsőre sikerüljön tökéleteset sütnöm. Hát sikerült! Kellett hozzá ez a recept! Nagyon finom és nagyon jó móka! Egy jó tanács a sütéshez: díszítéskor hangosítsátok fel a karácsonyi zenét! (-:

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Puha burgonyás pogácsa

Ugyan az összes pogácsák közül a burgonyás néz ki a legszerényebben, mégis ez a verzió rendelkezik az egyik leglégiesebb, legkönnyedebb állaggal. Persze csak akkor, ha jól dolgozzuk ki ...

Lipcsei krémes

A sógórnőmtől kértem a receptet még jó pár éve, azóta én ezt a sütit nem találtam sehol, de lehet más névvel szerepel, mert a neve megtévesztő lehet, mert az ember először ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!