r
Nosalty Logó

Feketeerdő torta 11.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bibius
Feketeerdő torta 11.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
205 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4703 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 212 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    304 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1975 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3557.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1517 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.9 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    787.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2727 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    422 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    1005 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2657 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    847 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1553 micro
Összesen 4703 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát a szokott módon elkészítjük. (A tojások fehérjéjét felverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, és kemény, fényes habbá verjük. Hozzáadjuk egyenként a tojássárgáját, amivel még 4-5 percig verjük. Ezután hozzászitáljuk a szódabikarbónálval elkevert lisztet, de ezzel már nem keverjük, mert összetörik a hab, hanem óvatosan átforgatjuk. Középhőmérsékleten sütjük.)
  2. Miután kihűlt, 3 részre szeljük, és meglocsoljuk meggylével.
  3. A meggyet apró darabokra vágjuk, pár egészetmeghagyunk a végére díszítésnek.
  4. A meggylevet a pundiggal és a cukorral sűrű krémmé főzzük.
  5. Majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a darabolt meggyet.
  6. A tejszínt a cukorral és az instant zselatinporral kemény habbá verjük.
  7. A tésztára kenjünk a meggyes krémet, majd a tejszínes tölteléket, és így kenjünk meg két sorban a tortát.
  8. Felső lapját és oldalát is bevonjuk. Tetejét körbedíszítjük tejszínhab rózsákkal és meggyel.
  9. A csokiforgácsot tetszés szerint az oldalára és a tetejére szórjuk.
  • Sütés hőfoka: 205 °C
  • Tepsi mérete: 22-25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 51931
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeerdő torta 11.
Bibius 6 recept

Barátom édesapjának születésnapjára készítettem el ezt a krémes finomságot. Nagyon finom lett!

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...