r
Nosalty Logó

Fehérboros hurka és kolbász káposztaágyon

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Fehérboros hurka és kolbász káposztaágyon
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

754
Kalória
19.9g
Fehérje
30.6g
Szénhidrátok
59g
Zsír
327g
Víz
148g
Koleszterin
7.2g
Rost
10.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 754 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1905.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    1442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    327 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2770 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 754 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    176.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5715.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    834 mg
  • Nátrium
    4326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    981 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8320 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8311 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 2264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

  1. A krumplikat előfőzzük.
  2. Közben egy kizsírozott serpenyőbe elterítjük a káposztát, megszórjuk bőségesen borssal és köménnyel.
  3. Ráhelyezzük a hurkákat és a kolbászt, mindkét oldalán villával megszurkálva.
  4. Mellé helyezzük a megpucolt, és cikkekre vágott céklákat.
  5. Vágunk 3 szelet szalonnát, bevagdossuk, és kettőt ráteszünk a hurkákra.
  6. Megpucoljuk a krumplikat, felvágjuk, és a serpenyőbe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk a céklákat és a krumplikat, a céklára köményt is szórunk.
  7. A krumplikra tesszük a harmadik szelet szalonnát, letakarjuk egy alufóliával, és berakjuk a 180 C fokra melegített sütőbe, és légkeverésen 30 percig sütjük. Levesszük a fóliát, a szafttal meglocsolunk mindent, további 30 percig sütjük. Időnként meglocsoljuk. Grill fokozaton 200 C fokon tovább sütjük 20 percig, félidőben újra meglocsoljuk, és öntünk rá fehérbort.
  8. Tálalunk. A tányérra helyezzük a hurkák, a kolbász és a körítés felét. Locsolunk rá egy kevés szaftot.
  9. Fehérborral fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Miután az idő késő ősziesre fordult, sőt már 0 C fok alatti éjszakákat jeleznek, ez az étel ideális.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!