r
Nosalty Logó

Fehér bébipadlizsán kókuszkéregben sütve ázsiai mogyorómártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Fehér bébipadlizsán kókuszkéregben sütve ázsiai mogyorómártással
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kókusztej elkészítése

Padlizsán kókuszbundában

Ázsiai mogyorómártás

1355
Kalória
17.8g
Fehérje
56.1g
Szénhidrátok
127.7g
Zsír
673.4g
Víz
6.5g
Koleszterin
22.7g
Rost
22.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kókusztej elkészítése

Padlizsán kókuszbundában

Ázsiai mogyorómártás

Összesen 1355 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kókusztej elkészítése

Padlizsán kókuszbundában

Ázsiai mogyorómártás

Összesen 5413 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kókusztej elkészítése

Padlizsán kókuszbundában

Ázsiai mogyorómártás

Összesen 151 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    127.7 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1554 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    673.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 1355 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    510.7 g
  • Telített zsírsav
    438 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6216 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    1058 mg
  • Foszfor
    2287 mg
  • Nátrium
    2010 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.4 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

Víz

  • Összesen
    2693.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 5413 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

Kókusztej elkészítése

  1. Kétszeres mennyiségű vizet forralunk egy lábosban. Beledobjuk a kókuszreszeléket, további 2-3 percig forraljuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Ha kihűlt átturmixoljuk, és konyharuhán keresztül átszűrjük. A ruhát jól kifacsarjuk az utolsó csepp értékes nedveket is kinyerve.
  3. A reszeléket egy papírtörlővel bélelt tálcára simítjuk a bundázáshoz.

Padlizsán kókuszbundában

  1. A fehér padlizsán héja vastagabb, mint az elterjedtebb lila társáé, ezért zöldséghámozóval meghámozzuk.
  2. Megforgatjuk a joghurtban, majd a kókuszreszelékben, és sütőpapírral leterített sütőlapra helyezzük. Picit megsózzuk.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, amíg a kókuszbunda szépen megpirul rajta.

Ázsiai mogyorómártás

  1. A felaprított vöröshagymát kókuszzsíron megfonnyasztjuk. A legvégén hozzáadjuk a fokhagymát is.
  2. Felöntjük a (saját) kókusztejjel, 10-12 percig forraljuk. Hogy ne legyenek a kész mártásban hagymadarabok, botmixerrel átdolgozzuk.
  3. Ízesítjük mogyoróvajjal, cukorral, halszósszal, citromlével, sóval, kóstolgatjuk, hogy ezek optimális, pikáns arányát elérjük.
  4. Étkezési keményítővel sűrítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A zöldségesnél beugrottak a kosaramba. Nem tehetek róla. :) Régóta izgatta a fantáziámat a fehér padlizsán, ezt az ázsiai beütésű ételt ötlöttem ki az elkészítésükre.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtos karfiolnuggets

Ki ne imádná a párfalatos nuggets-eket? Most húsmentes változatban karfiollal és sok sajttal is elkészíthetjük. Házi paradicsomszószt feltétlenül készítsünk hozzá, de zöldfűszeres ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

5 izgalmas opció Budapesten, ha nőnap alkalmából vacsorázni mennétek

Nem szeretem, mikor valaminek az ünneplését lesöprik az asztalról azzal a felkiáltással, hogy hát nem csak egy napon kell… Persze, hát élni is élünk egész évben, de azért a születésnapunkat megünnepeljük, nem? Ebből kiindulva, persze hogy nem csak nőnapon kell tisztelettel bánni a nőkkel, elismerni a munkájukat, de szerintem az, hogy ezt egész évre kiterjesztjük, és hogy egy adott napon feldobjuk egy kis extrával, tökéletesen megfér egymás mellett. Ezért most, a nemzetközi nőnap alkalmából ajánlunk öt izgalmas éttermet Budapesten, ahol méltó módon lehet ünnepelni.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!