r
Nosalty Logó

Fahéjas-almás zabpehely répával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marina
Fahéjas-almás zabpehely répával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1228 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2984 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 307 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1947 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.8 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    670 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11937 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 1228 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    497 micro
  • β-karotin
    1197 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet összekeverjük a fahéjjal, 1 cs vaníliás cukorral, aromával, belereszeljük az egyik répát.
  2. Ráöntjük a joghurtot, összeforgatjuk, majd rácsorgatjuk a mézet, ezzel is összekeverjük.
  3. Egy hőálló tálat kikenünk margarinnal, aljára almaszeleteket fektetünk, meglocsoljuk citromlével, megszórjuk vaníliás cukorral, erre jöhet a maradék répa reszelve.
  4. Ráöntjük a zabpelyhes masszát.
  5. Tetejére vékony almaszeleteket fektetünk, meglocsoljuk citromlével, megszórjuk vaníliás cukorral és kókuszreszelékkel.
  6. Mehet a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 9972
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fogyókúrázó férjecskémnek valami finomat és egészségeset szerettem volna vacsorára készíteni. Ez lett belőle.  A recept alapjául Cherry Pie szakács Sült zabpehely málnával receptjét vettem, köszönet érte!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...