r
Nosalty Logó

Expressz csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BlueVelvet
Expressz csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 548 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 304 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 548 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    213.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4037.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    612 mg
  • Foszfor
    1869 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.5 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1957 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    1070 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1876 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    956 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1760 micro
Összesen 3290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, külön felverjüka tojásfehérjét.
  2. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és a robotgéppel habosra keverjük.
  3. Ehhez hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral összeforgatott lisztet, simára keverjük.
  4. Mikoregynemű, óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot, hogy nehogy összetörjön.
  5. Az egész masszát sütőpapírral kibélelt vagy csak simán kivajazott tepsibe (a sütőtepsije a legalkalmasabb)öntjük, és megsütjük. Tűpróba!
  6. Amíg sül a piskóta, összekeverjük a krémet.
  7. A porcukorhoz adjuk a sót, elkeverjük a kicsit megolvasztott margarinnal, hozzákeverjük a kakaóport, és a végénbeledolgozzuk a tejfölt.
  8. Akihűlt piskótalapot 3 egyforma részre vágjuk. Kb. 30x11 cm-es lapokat kapunk (tepsitől függően).
  9. Az 1. lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a 2. lapot, ezt is megkenjük, majd rátesszük a 3. lapot, végül az egészet bekenjük a maradék csokikrémmel.
  10. Tetejére, oldalára (ki hogy szereti - lehet csak egyikre is vagy egyikre sem) darált diót szórunk.
  11. Fogyasztásig hűtőben tartjuk. Annálfinomabb, minélhidegebb a krém benne.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35x3
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 246
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 19232
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 01.

Ajánló

Aki szeret gyorsan, nagyon finomat és valami igazán csokisat kreálni, annak nagyon tudom ajánlani az elkészítését. Csokifüggőknek kihagyhatatlan! Minél jobb minőségű kakaóport (belga, holland vagy német) használjunk hozzá! Célszerű már előző nap elkészíteni, hogy jól lehűljön. Darált dió helyett kipróbálhatjuk mogyóróval vagy mandulával is.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BlueVelvet 6 recept

Barátnőmtől kaptam ezt a receptet, aki az egyik látogatásakor ajándékba hozta az ez alapján készült tortát. Annyira ízlett mindenkinek, főleg a gyerekeknek, hogy pillanatok alatt elfogyott az egész. Következő héten már én vártam ezzel a vendégeimet. :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...