r
Nosalty Logó

Expressz csokitorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS14 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
BlueVelvet
Expressz csokitorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

548
Kalória
12.5g
Fehérje
55.1g
Szénhidrátok
35.6g
Zsír
67.1g
Víz
224.8g
Koleszterin
6.7g
Rost
38.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 548 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 304 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 548 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    213.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4037.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    612 mg
  • Foszfor
    1869 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.5 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    402.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1957 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    1070 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1876 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    956 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1760 micro
Összesen 3290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, külön felverjüka tojásfehérjét.
  2. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és a robotgéppel habosra keverjük.
  3. Ehhez hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral összeforgatott lisztet, simára keverjük.
  4. Mikoregynemű, óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot, hogy nehogy összetörjön.
  5. Az egész masszát sütőpapírral kibélelt vagy csak simán kivajazott tepsibe (a sütőtepsije a legalkalmasabb)öntjük, és megsütjük. Tűpróba!
  6. Amíg sül a piskóta, összekeverjük a krémet.
  7. A porcukorhoz adjuk a sót, elkeverjük a kicsit megolvasztott margarinnal, hozzákeverjük a kakaóport, és a végénbeledolgozzuk a tejfölt.
  8. Akihűlt piskótalapot 3 egyforma részre vágjuk. Kb. 30x11 cm-es lapokat kapunk (tepsitől függően).
  9. Az 1. lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a 2. lapot, ezt is megkenjük, majd rátesszük a 3. lapot, végül az egészet bekenjük a maradék csokikrémmel.
  10. Tetejére, oldalára (ki hogy szereti - lehet csak egyikre is vagy egyikre sem) darált diót szórunk.
  11. Fogyasztásig hűtőben tartjuk. Annálfinomabb, minélhidegebb a krém benne.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35x3

Barátnőmtől kaptam ezt a receptet, aki az egyik látogatásakor ajándékba hozta az ez alapján készült tortát. Annyira ízlett mindenkinek, főleg a gyerekeknek, hogy pillanatok alatt elfogyott az egész. Következő héten már én vártam ezzel a vendégeimet. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!