Eszterházy torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Maki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
20g tojássárgája64 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
1 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
33g dió218 kcal
A krémhez
-
33g tej19 kcal
-
17g kávé2 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
13 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
A díszítéshez
-
2g dió14 kcal
Összesen
714
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
120g tojássárgája386 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
5 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
200g dió1308 kcal
A krémhez
-
200g tej112 kcal
-
100g kávé9 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
A díszítéshez
-
13g dió85 kcal
Összesen
4284
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
8.9g tojássárgája29 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
17.9g tojásfehérje9 kcal
-
14.9g dió97 kcal
A krémhez
-
14.9g tej8 kcal
-
7.5g kávé1 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
11.2g vaj80 kcal
-
11.2g porcukor43 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
-
4.5g tojássárgája14 kcal
A díszítéshez
-
1g dió6 kcal
Összesen
317
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 52.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 379 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 604.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 264 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.1 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 73.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 266 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
714
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.6 g
Zsír
-
Összesen 313.6 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 113 g
-
Koleszterin 2276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3627.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 735 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 475 mg
-
Foszfor 1581 mg
-
Nátrium 623 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 294.6 g
-
Cukor 228 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 440.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1714 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 392 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 499 micro
-
Kolin: 1598 mg
-
Retinol - A vitamin: 1674 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 421 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1997 micro
Összesen
4284
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
317
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojássárgája
-
6 ek porcukor
-
0.5 teáskanál őrölt kávé
-
1 kk cukrozatlan kakaópor
-
6 db tojásfehérje
A krémhez
-
2 dl tej
-
1 dl kávé
-
3 evőkanál finomliszt
-
15 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 db tojássárgája
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- Először is vegyünk elő egy közepes méretű kapcsos tortaformát és vajazzuk, majd lisztezzük ki. A sütőt állítsuk be 170°C-ra.
- Tészta készítése:
- A tojássárgákat a porcukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a kávét és a kakaót.
- A fehérjékből verjünk kemény habot, majd óvatosan keverjük össze az előbb elkészült masszával úgy, hogy ne nagyon törjük a habot, de mégis homogén masszát kapjunk.
- Miután ez megvan, kezdjük el apránként belekeverni a diót, de ezt nagyon óvatosan tegyük, mert különben tönkremehet az egész eddigi művünk.
- Ha kész, öntsük az előkészített formába, tegyük az előmelegített sütőbe és tűpróbáig süssük (pont úgy, mint a piskótát).
- Krém készítése:
- A tejet, kávét és a lisztet keverjük össze és főzzük olyan sűrűre, hogy már keverni is alig lehessen, majd hűtsük ki.
- A vajat, porcukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgákat kerjük nagyon habosra, majd keverjük bele az előzőleg kapott masszába, amennyire lehet, csomómentesen.
- Befejezés:
- Már nincs is más dolgunk, mint a megsült tésztát kivenni a formából, kihűteni, felvágni és a krémmel megtölteni. Kívülre és belülre is ez kerül.
- Pár szem dióval díszíthetjük a tetejét, vagy az oldalát darált dióval, és már kész is!
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 371
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 53
- Össznézettség: 126804
- Feltöltés dátuma: 2009. június 15.
Ajánló
Mindenkinek, mindig, mindenhol, mindenkor!!! :-D Tipp, hogy a tésztát szépen tudd felvágni: egy erős cérnával tekerd körbe és húzd óvatosan a cérnavégeket ellentétes irányba, míg a torta közepéig jutsz. És már kész is a szép, pontos vágás! :-D
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Maki
5 recept
Egyszer a munkahelyemen valahogy szóbakerült a sütögetés és az egyik munkatársam előhozakodott ezzel a recepttel, ami állítólag az eredeti Eszterházy torta receptje és az ő nagy-, vagy dédmamája találta ki. Hát, meg kell mondjam, kicsit sem csalódtam, sőt! Óriási volt a sikere, pedig nem vagyunk otthon nagy dió evők. Én pedig ahányszor csak készítem, ledöbbenek azon, hogy hogyan létezhet ennyire finom krém a világon, ha belenyalsz, szinte elalélsz a gyönyörűségtől!