Epres túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Alinka87
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
9 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
5 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
Túrókrém
-
56g tehéntúró83 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
Díszítés
-
50g eper15 kcal
-
5g eperlekvár14 kcal
Összesen
321
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
68 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
Túrókrém
-
450g tehéntúró662 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Díszítés
-
400g eper120 kcal
-
40g eperlekvár111 kcal
Összesen
2562
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
13.9g tojás17 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
1.9g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
Túrókrém
-
28.3g tehéntúró42 kcal
-
12.6g habtejszín37 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
2.5g citromlé1 kcal
Díszítés
-
25.2g eper8 kcal
-
2.5g eperlekvár7 kcal
Összesen
161
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1063.5 g
-
Cink 147 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 114 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 368 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 124.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 14 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 68 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
321
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.6 g
Zsír
-
Összesen 117.7 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 942 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8508 g
-
Cink 1176 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 1617 mg
-
Vas 912 mg
-
Magnézium 286 mg
-
Foszfor 2946 mg
-
Nátrium 1397 mg
-
Réz 47 mg
-
Mangán 39 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 277 g
-
Cukor 190 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 998.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 872 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 249 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 113 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 541 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 640 mg
-
Retinol - A vitamin: 858 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1101 micro
Összesen
2562
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 535.8 g
-
Cink 74 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 57 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 34 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
4 db tojás
-
4 csapott ek cukor
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 evőkanál finomliszt
Túrókrém
-
450 g tehéntúró
-
200 ml habtejszín
-
80 g cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
Díszítés
-
400 g eper
-
2 ek eperlekvár
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat szétválasztjuk. Először a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját is habbá verjük a cukrokkal.
- A sárgájából készült masszához fokozatosan hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a sütőport. Amikor ez kész, óvatosan összekeverjük a fehérjével.
- Egy kivajazott tortaformába öntjük az alapot, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, nagyjából 20 percre.
- Ha úgy látjuk, hogy kész, tűpróbával ellenőrizzük, és kicsit félrerakjuk hűlni.
Túrókrém
- A túrót egy villával áttörjük, majd a citromlével, citromhéjjal és a cukorral krémesre keverjük.
- A habtejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a túrókrémmel. (Ha valaki kicsit gyümölcsösebb krémet szeretne, akkor már a krémbe is bele lehet forgatni eperdarabokat, de csak óvatosan, nehogy a darabok összetörjenek.)
Díszítés
- Az enyhén kihűlt piskótát 2 evőkanál eperlekvárral lekenjük, de nem szabad vastagon, nehogy túl édes legyen a sütemény. Ezután vékonyra vágjuk az epreket, és az eperlapokkal teljesen befedjük a lekváros részt.
- Az eper tetejére óvatosan rákenjük a túrókrémet. Ezt tényleg nagyon óvatosan kell kivitelezni, mert a túró felszedheti a már lerakott eperlapokat.
- Miután elegyengettük a teljes krémet a torta tetején, hűtőbe tesszük egy órára. (Ha nem aznap kívánjuk a tortát fogyasztani, hanem csak másnap, akkor tegyük egy éjszakára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.)
- Ha kivettük a hűtőből, ismét eperlapokkal, vagy ez már ízlés dolga, akár egész eprekkel is díszíthetjük a tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 300
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 85
- Össznézettség: 161390
- Feltöltés dátuma: 2016. május 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Alinka87
1 recept
Itt van az eperszezon, így gondoltam kombinálom a kislányom kedvenc gyümölcsét a férjem kedvenc túrós süteményével. :)