Eper "lasagne"
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához és kinyújtásához
-
50g leveles tészta186 kcal
-
7g porcukor27 kcal
A töltelékhez
-
63g mascarpone253 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
2g konyak5 kcal
-
0 kcal
-
75g eper23 kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához és kinyújtásához
-
200g leveles tészta742 kcal
-
28g porcukor108 kcal
A töltelékhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
8g konyak18 kcal
-
0 kcal
-
300g eper90 kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához és kinyújtásához
-
19.5g leveles tészta72 kcal
-
2.7g porcukor11 kcal
A töltelékhez
-
24.4g mascarpone98 kcal
-
19.5g habtejszín57 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
0.8g konyak2 kcal
-
0 kcal
-
29.2g eper9 kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 52.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 97.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 35.7 g
Zsír
-
Összesen 211.2 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 902.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 472 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.6 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 388.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 561 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Hozzávalók
A tésztához és kinyújtásához
-
200 g leveles tészta
A töltelékhez
-
250 g mascarpone
-
4 csapott ek porcukor
-
1 ek konyak
-
1 ek vanília kivonat
-
30 dkg eper
Elkészítés
A tésztához és kinyújtásához
- A vajas tésztát porcukorral vastagon hintett munkafelületen, ill. a tészta tetejét is porcukorral hintve papírvékonyra kinyújtjuk, majd óvatosan átemeljük egy nagyméretű, alaposan kivajazott és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 10-15 perc aéatt). 200 gramm leveles tésztából két nagy lapunk lesz.
- A megsült tésztalapot még melegen ízléses méretű, egyforma téglalapokra vágjuk, majd a tepsiről kiemelve félretesszük hűlni. Ha a tészta megemelkedne, kézzel nyomjuk le. Megjegyzés: a tésztának ostyaszerűen ropogósnak kell lennie.
- A mascarponét alaposan kikeverjük a porcukor felével, a konyakkal és a vaníliával.
- A tejszínből kemény habot verünk, a végén a maradék porcukrot is hozzáadjuk. A tejszínhabot lazán beleforgatjuk a mascarponéba. Kóstoljuk meg, ha valaki édesebben szereti, adhat még hozzá porcukrot.
- Az epret vékony szeletekre vágjuk, egy tányérra terítjük és kissé megporcukrozzuk.
- A következőképpen rétegezzük: tésztalap, krém, eperszeletek. Egy adagra 3-4 tésztalapot számoljunk. A tetejére krém, arra eper kerül.
- Maximum fél órára hűtőbe tesszük tálalás előtt. (Azért ne tovább, mert félő, hogy a tésztalapok elveszítik ropogós állagukat.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 60x60
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 190
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 36606
- Feltöltés dátuma: 2010. június 09.
Ajánló
Ha megmarad a tésztából, tegyük el, eláll sokáig. Csak úgy magában, vagy fagyi mellé isteni (a porcukor miatt egy hajszálvékony karamellizálódott réteg lesz rajta- főleg az alján... :) ) A fenti módszerrel készíthetünk kerek ostyát is: a vajas tésztát ugyanúgy porcukorral kinyújltjuk, majd köröket szaggatunk és úgy sütjük meg.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ezt a receptet a Dining Guide receptversenyére készítettem. Már fenn van az oldalon, eddig 3 értékelés alapján 2 pontot kapott, ami "lefordítva" szöveges értékelésre azt jelenti, hogy "rossz". (1 pont- borzasztó, 2 pont- rossz, 3 pont - átlagos, 4 pont - jó, 5 pont kiváló.) Teljesen romokban heverek :((((((( Remélem, Nektek tetszeni fog, egyébként - szerintem, sőt, mások szerint is - isteni. Roppanós ostya, habkönnyű krém, zamatos eper.... Tényleg ennyire rossz lenne? :(((((((