r
Nosalty Logó

Egyszerű székelykáposzta (Székelykáposzta 4.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Egyszerű székelykáposzta (Székelykáposzta 4.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1151 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1369.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5479.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1265 mg
  • Nátrium
    3568 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    944.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 1151 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felszeleteljük. Kis olajon üvegesre dinszteljük, sózzuk.
  2. A tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával, belerakjuk a húst, átkeverjük, és felöntjük vízzel.
  3. Puhára pároljuk kis lángon a húst, közben rakunk bele egy pörköltkockát, fűszerezzük ízlés szerint,
  4. Eközben a káposztát előkészítjük, ha túl savanyú vagy sós, akkor átmossuk vízzel, és kinyomkodjuk.
  5. A puha, lédús húsra köményt szórunk, majd összekeverjük a káposztával, belemorzsolunk babérlevelet.
  6. Hagyjuk, hogy összeérjenek, megpuhuljanak, néha megkevergetve, kis vagy közepes lángon.
  7. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 833
  • Tegnapi nézettség: 119
  • 7 napos nézettség: 889
  • Össznézettség: 584828
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 16.

Ajánló

Jó sok tejföllel (vagy akár kefírrel, joghurttal) tálaljuk. És persze isteni házikenyérrel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hosszúra nyúló betegség után, nagyon megkívántam valami igazán jó ételt. Mivel a C vitamin jól jön ebben a télies időben, együnk savanyú káposztát (kiskoromban csak úgy faltam, amikor a piacon vettünk)! Most egy kicsit hosszabbra sikeredett, a félkilónyi helyett majdnem a dupláját kaptam. Nem bánom, egy részét natúr fogyasztjuk, a másikból pedig elkészítettem ezt a mennyei eledelt. Szerintem egy ételt sem kell túlbonyolítani. Ezt is viszonylag egyszerű elkészíteni, de ebbe is lehet kis csavart vinni (felesbe elkészítve édeskáposztával, hagyma alá szalonnát pirítani stb.). Kellemes konyhaművészkedést!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...