r
Nosalty Logó

Egészben sült fűszeres karaj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Egészben sült fűszeres karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1843 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3687 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.5 g

Zsír

  • Összesen
    103.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3762 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1717 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    554.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1843 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    365.1 g

Zsír

  • Összesen
    206.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1027 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7524 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    420 mg
  • Kálcium
    1281 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    3434 mg
  • Nátrium
    1974 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1109.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    331 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 3687 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Akkora edénybe tesszük a karajt, amiben a tej teljesen el tudja majd lepni.
  2. A fokhagymát átpréseljük a fokhagymanyomóval, rászórjuk a karajra, és leöntjük a tejjel. 24 órán át állni hagyjuk, hűtőben.
  3. Kivesszük a húst a tejből, és leszűrjük a tejet.
  4. Egy másik tálban 3 ek olívaolajjal elkeverjük a fokhagymamaradékot, és az összes fűszert (ne sajnáljuk a fűszert bele). Ebbe megforgatjuk a karajt úgy, hogy mindenhol jól rátapadjon a fűszeres olaj, mint egy kéreg. Végül a szalonnaszeletekkel beborítjuk a tetejét.
  5. Tűzállóedényben alufóliával letakarva kb.1,5 órán át sütjük.
  6. Levéve a fóliát még egy 5-10 percig pirítjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 406
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 106923
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 17.

Ajánló

Köretnek sült burgonyát készítettem a sütőben egy másik tepsiben, és savanyú káposztával tálaltam. Lehet készíteni a hús kisült levével, egy kevés liszttel barnamártást hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilveszter után, hogy mégegyszer visszahozzuk az ünnepi pillanatokat, egy elegáns és könnyed kis vacsorát készítettem. Volt vörös rózsa is, és a vacsi után természetesen egy gyümölcsös ízű vörös kékfrankos hazai bor. Szóval romantikázásra kitűnő ez a vacsi! Amikor megszeli az ember a husit, finoman omlós és rózsaszín belülről, nincsen benne semmi zsír, és nem inas, nagyon finom és könnyű. Szerintem egy szűzpecsenyével is felér.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...