Egészben sült fűszeres karaj
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 21% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
750g sertés rövidkaraj1245 kcal
-
500g tej280 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
51g bacon200 kcal
Összesen
1843
kcal
- 21% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1500g sertés rövidkaraj2490 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
102g bacon401 kcal
Összesen
3687
kcal
- 21% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
56.7g sertés rövidkaraj94 kcal
-
37.8g tej21 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
3.9g bacon15 kcal
Összesen
139
kcal
- 21% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 182.5 g
Zsír
-
Összesen 103.5 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 514 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3762 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 640 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 1717 mg
-
Nátrium 987 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 554.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 166 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 456 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
1843
kcal
- 21% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 365.1 g
Zsír
-
Összesen 206.9 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 1027 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7524 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 420 mg
-
Kálcium 1281 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 377 mg
-
Foszfor 3434 mg
-
Nátrium 1974 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1109.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 331 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 88 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 912 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
3687
kcal
- 21% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 42 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
-
1 l tej
-
6 gerezd fokhagyma
-
bazsalikom ízlés szerint
-
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
- Akkora edénybe tesszük a karajt, amiben a tej teljesen el tudja majd lepni.
- A fokhagymát átpréseljük a fokhagymanyomóval, rászórjuk a karajra, és leöntjük a tejjel. 24 órán át állni hagyjuk, hűtőben.
- Kivesszük a húst a tejből, és leszűrjük a tejet.
- Egy másik tálban 3 ek olívaolajjal elkeverjük a fokhagymamaradékot, és az összes fűszert (ne sajnáljuk a fűszert bele). Ebbe megforgatjuk a karajt úgy, hogy mindenhol jól rátapadjon a fűszeres olaj, mint egy kéreg. Végül a szalonnaszeletekkel beborítjuk a tetejét.
- Tűzállóedényben alufóliával letakarva kb.1,5 órán át sütjük.
- Levéve a fóliát még egy 5-10 percig pirítjuk a tetejét.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 100 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 406
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 106923
- Feltöltés dátuma: 2012. január 17.
Ajánló
Köretnek sült burgonyát készítettem a sütőben egy másik tepsiben, és savanyú káposztával tálaltam. Lehet készíteni a hús kisült levével, egy kevés liszttel barnamártást hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szilveszter után, hogy mégegyszer visszahozzuk az ünnepi pillanatokat, egy elegáns és könnyed kis vacsorát készítettem. Volt vörös rózsa is, és a vacsi után természetesen egy gyümölcsös ízű vörös kékfrankos hazai bor. Szóval romantikázásra kitűnő ez a vacsi! Amikor megszeli az ember a husit, finoman omlós és rózsaszín belülről, nincsen benne semmi zsír, és nem inas, nagyon finom és könnyű. Szerintem egy szűzpecsenyével is felér.