r
Nosalty Logó

Drezdai kalács 2. (Német karácsonyi kalács)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Drezdai kalács 2. (Német karácsonyi kalács)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1629 kcal
  • 3% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 19558 kcal
  • 3% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 3% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.1 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 1629 kcal
  • 3% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    156.9 g

Zsír

  • Összesen
    587.5 g
  • Telített zsírsav
    359 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10111.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    1498 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    636 mg
  • Foszfor
    2405 mg
  • Nátrium
    5133 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3529.7 g
  • Cukor
    2598 mg
  • Élelmi rost
    103 mg

VÍZ

  • Összesen
    781.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4809 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    952 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4697 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1286 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 19558 kcal
  • 3% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolákat forró vízzel lemossuk, szárazra töröljük, majd a rummal összevegyítjük és egy jól zárható edényben legalább 8 órat állni hagyjuk.
  2. Az élesztőt elmorzsoljuk 125 ml tejjel, majd 5 ek liszttel és 2 ek cukorral jól összekeverjük. Meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  3. A lisztnek a 2/3 -át egy nagy tálba tesszük, a közepében csinálunk egy mélyedést.
  4. A citromhéjat, narancshéjat, sót, kardamomot, 500 g vajat és a 130 g cukrot elosztjuk a mélyedes körül.
  5. A megmaradt tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk a kovászhoz.
  6. Az élesztős tejet beleöntjük a mélyedesbe. Az egészet jól összedolgozzuk, amíg a tészta hólyagos nem lesz.
  7. A maradék lisztet, kandírozott citromhéjat, kandírozott narancshéjat, mazsolákat és a mandulaaromat a tésztához adjuk és mégegyszer jól átgyúrjuk.
  8. A tésztát két részre osztjuk, egyenként oválisra nyújtjuk és hosszában először az egyik oldalt ráhajtjuk a tészta feléig, majd erre a másik felét.
  9. Ráhelyezzük a sütőpapíros tepsire és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  10. 180 fokra előmelegített sütőben kb 50-60 percig sütjük. Ha erősen barnulni kezd a sütés közben, letakarjuk sütőpapírral.
  11. A maradék vajat felolvasztjuk. A még forró kalácsokat megkenjük a felolvasztott vajjal és megszórjuk a maradk cukorral.
  12. Mikor teljesen kihűlt, megszórjuk procukorral.
  13. A kihűlt kalácsokat először háztartásifóliába, majd alufóliába tekerjük és száraz, hűvös helyen (kamrában) pihentetjük kb. 4 hétig, hogy az ízek összeérjenek.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 25490
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 18.

Ajánló

Fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral és vékony szeletekre vágjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy folyóiratból való recept alapján készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...