Disznótoros rakott káposzta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
250g savanyú káposzta48 kcal
-
24 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
25g rizs90 kcal
-
83g tejföl165 kcal
-
0g bors0 kcal
-
42g véres hurka158 kcal
-
42g májas hurka136 kcal
-
129 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
Összesen
838
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1500g savanyú káposzta285 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
150g rizs537 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g véres hurka948 kcal
-
250g májas hurka815 kcal
-
250g sütnivaló kolbász773 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
Összesen
5017
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
48.9g savanyú káposzta9 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4.9g rizs18 kcal
-
16.3g tejföl32 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.2g véres hurka31 kcal
-
8.2g májas hurka27 kcal
-
8.2g sütnivaló kolbász25 kcal
-
4.9g trappista sajt17 kcal
Összesen
164
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.8 g
Zsír
-
Összesen 64.3 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3667.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 340 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 398 mg
-
Nátrium 2798 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 371.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3646 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 3641 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 741 micro
Összesen
838
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 173 g
Zsír
-
Összesen 386 g
-
Telített zsírsav 162 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 146 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 1327 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22004 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 301 mg
-
Kálcium 2042 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 393 mg
-
Foszfor 2385 mg
-
Nátrium 16790 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 218 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 2231 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21878 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 41 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 225 mg
-
D vitamin: 269 micro
-
K vitamin: 207 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 854 micro
-
Kolin: 610 mg
-
Retinol - A vitamin: 21845 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 289 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4445 micro
Összesen
5017
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 717.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 548 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 714 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 712 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg savanyú káposzta
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 db babérlevél
-
15 dkg rizs
-
5 dl tejföl
-
25 dkg véres hurka
-
25 dkg májas hurka
-
25 dkg sütnivaló kolbász
-
15 dkg trappista sajt
Elkészítés
- A káposztát néhány vágással rövidebbre vágjuk, és ha túl savanyúnak találjuk, egy kicsit átmossuk.
- Egy lábasban olajat melegítünk, beledobjuk a káposztát, pár percig pirítjuk. Babérlevéllel ízesítjük. Hozzáöntünk 2-3 dl vizet és puhára pároljuk (kb. 30 perc).
- Ezalatt a rizst megfőzzük, a hurkát felkarikázzuk. (Nálam mélyhűtött hurkából készült, így könnyen lehúztam a héját, mert azt nem nagyon szeretem.)
- Egy kb. 25x30-as magas tepsit olajjal kikenünk. Belefektetjük a káposzta bő 1/3 részét. Egyenletesen szétosztjuk rajta a rizst. Ráhelyezzük a hurkakarikákat. Egy kevés tejföllel megkenjük.
- Erre egy vékonyabb réteg káposztát teszünk. Megborsozzuk. Majd erre kerül a felkarikázott kolbász.
- A maradék káposztát szétterítjük a tetején, egyenletesen eloszlatjuk a tejfölt.
- Végül reszelt sajttal borítjuk.
- Előmelegített sütőben kb. 160 fokon addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz (30-40 perc).
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 197
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 41808
- Feltöltés dátuma: 2009. február 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A februári Príma Konyha Magazinban találtam ezt a receptet is. A mélyhűtőben hónapok óta figyelt egy jó adag hurka, ami erre az ételre várt.