r
Nosalty Logó

Csokis narancshéj Zsuzsitól

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csokis narancshéj Zsuzsitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1395 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1395 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    662 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 1395 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    662 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 1395 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancshéjakat a felhasználás előtt alaposan megsikáljuk, és egy napra/ éjszakára vízbe áztatjuk.
  2. Másnap leöntjük róla a vizet, és ujjnyi vastag, hosszúkás szeletekre vágjuk.
  3. A cukrot a vízzel felforraljuk, és beletesszük a narancshéjakat, időnként megkeverve, kis lángon kb. 1 óra alatt megfőzzük. Ezalatt az idő alatt a narancshéj megpuhul, és a szirupot is magába szívja.
  4. Leszűrjük, és tálcára terítjük, 1-2 napig a konyhában hagyjuk szikkadni.
  5. Ezután gőz fölött csokoládét olvasztunk, és bevonjuk vele a narancshéjakat.
  6. Rácsra tesszük, hogy lecsöpögjön róla a felesleg, hagyjuk megszilárdulni.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 287
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 27095
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tél közeledtével nagyon sok narancsot eszünk, van úgy, hogy napi 3-4-et is. Sajnáltam kidobni a héját, ezért találtam ki a kandírozott narancshéj továbbfejlesztett változatát. Én úgy szoktam csinálni, hogy összegyűjtöm a narancshéjakat, és egyszerre nagyobb mennyiséget készítek el. Értelemszerűen a hozzávalókat  is növelem. Hűtőben, zacskóban tárolva, a narancshéjnak semmi baja nem lesz. A narancsot úgy lehet szépen meghámozni, hogy a tetején és az alján, ahol a szár része van, körkörös bemetszést teszünk, óvatosan, hogy csak a héjat vágjuk. Ezután hosszában kettő vágást ejtünk, és a kezünkkel lefejtjük a narancshéjat. Így szépen egyben marad, és ujjnyi vastag szeleteket tudunk majd vágni belőle. Celofánba csomagolva, gasztroajándékként nagy sikert arathatunk vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...