Csokis narancshéj Zsuzsitól
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
780g narancs268 kcal
-
100g víz0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
780g narancs268 kcal
-
100g víz0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
69g narancs24 kcal
-
8.8g víz0 kcal
-
13.3g cukor51 kcal
-
8.8g étcsokoládé48 kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 828.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 278 g
-
Cukor 251 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 594.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 303 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 70 micro
-
β-karotin 430 micro
-
β-crypt 662 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 766 micro
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 828.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 278 g
-
Cukor 251 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 594.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 303 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 70 micro
-
β-karotin 430 micro
-
β-crypt 662 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 766 micro
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 73.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Hozzávalók
-
1 dl víz
-
15 dkg cukor
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
- A narancshéjakat a felhasználás előtt alaposan megsikáljuk, és egy napra/ éjszakára vízbe áztatjuk.
- Másnap leöntjük róla a vizet, és ujjnyi vastag, hosszúkás szeletekre vágjuk.
- A cukrot a vízzel felforraljuk, és beletesszük a narancshéjakat, időnként megkeverve, kis lángon kb. 1 óra alatt megfőzzük. Ezalatt az idő alatt a narancshéj megpuhul, és a szirupot is magába szívja.
- Leszűrjük, és tálcára terítjük, 1-2 napig a konyhában hagyjuk szikkadni.
- Ezután gőz fölött csokoládét olvasztunk, és bevonjuk vele a narancshéjakat.
- Rácsra tesszük, hogy lecsöpögjön róla a felesleg, hagyjuk megszilárdulni.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 287
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 27095
- Feltöltés dátuma: 2011. november 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A tél közeledtével nagyon sok narancsot eszünk, van úgy, hogy napi 3-4-et is. Sajnáltam kidobni a héját, ezért találtam ki a kandírozott narancshéj továbbfejlesztett változatát. Én úgy szoktam csinálni, hogy összegyűjtöm a narancshéjakat, és egyszerre nagyobb mennyiséget készítek el. Értelemszerűen a hozzávalókat is növelem. Hűtőben, zacskóban tárolva, a narancshéjnak semmi baja nem lesz. A narancsot úgy lehet szépen meghámozni, hogy a tetején és az alján, ahol a szár része van, körkörös bemetszést teszünk, óvatosan, hogy csak a héjat vágjuk. Ezután hosszában kettő vágást ejtünk, és a kezünkkel lefejtjük a narancshéjat. Így szépen egyben marad, és ujjnyi vastag szeleteket tudunk majd vágni belőle. Celofánba csomagolva, gasztroajándékként nagy sikert arathatunk vele.