r
Nosalty Logó

Csirkemell torta Monanya konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csirkemell torta Monanya konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

672
Kalória
44.6g
Fehérje
4.6g
Szénhidrátok
51.4g
Zsír
165.5g
Víz
193g
Koleszterin
232.1mg
Rost
3.3g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 672 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4033 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2095.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    1114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    165.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 672 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.7 g

Zsír

  • Összesen
    308.1 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12573.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    2416 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2931 mg
  • Nátrium
    6685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    993.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1519 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 4033 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

  1. Egy jénai tál aljára lefektetjük a nyers bacon szeletek felét, szorosan egymás mellé, hogy befedjék a tál alját.
  2. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, ha szükséges klopfoljuk. A fűszersót kevés olajban elkeverjük, és vékonyan bekenjük vele a húst. Majd a szeletek harmadát a baconre tesszük.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk. Felét a csirkére tesszük.
  4. A gépsonkát felcsíkozzuk kb. ujjnyi csíkokra, és ezzel betakarjuk a hagymát is. A tejföl felét rálocsoljuk (én egy pici vízzel kikeverem krémesre, hogy jól rá tudjam önteni). A sajtot lereszeljük, és a harmadát rászórjuk.
  5. A továbbiakban újabb sor csirke, majd hagyma, megint sonka jön és tejföl. Erre is megy sajt. Végül a csirke utolsó harmadát is rátesszük, ezt megszórjuk sajttal, és erre jön a bacon második fele, betakarjuk vele az egészet.
  6. Ha elkészült, előmelegített sütőben, közepes fokozaton kb. 1 óra alatt készre sütjük. A jénai fedelét rátesszük, és a sütési idő vége előtt kb. 10 perccel levesszük, hogy a bacon megpiruljon (kinek milyen a sütője, gázsütőben, közepes rácsmagasságon, közepes lángon 1 óra alatt kész).
  7. Ha elkészült, a jénait tetejére egy tálat teszünk, amiben tálalni szeretnénk, ráfordítjuk óvatosan, és ütögetve kicsúsztatjuk a tortát. Ha nagyon odasült, a bacon a szélét egy késsel meglazítjuk, vagy körbe is vághatjuk, hogy könnyebben és szebben kijöjjön.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy nyári estén kísérleteztünk a családdal. Húsimádók figyelmébe ajánlanám!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Töltött kínai kel

Imádjuk a töltött káposztát, de nyáron sosem jut eszünkbe elkészíteni, mert olyan nehéz fogás, hát ez itt most pont nem az, a téli slankított, zöldséges párja, próbáljátok ki!

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!