r
Nosalty Logó

Csirkemell kapros-juhtúrós mártással spenótos tésztaágyon

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fonott Kalács
Csirkemell kapros-juhtúrós mártással spenótos tésztaágyon
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztaágy

Mártás

Csirke

928
Kalória
59.8g
Fehérje
82.2g
Szénhidrátok
39g
Zsír
268.5g
Víz
130.2g
Koleszterin
5g
Rost
5.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztaágy

Mártás

Csirke

Összesen 928 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztaágy

Mártás

Csirke

Összesen 3711 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztaágy

Mártás

Csirke

Összesen 177 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3286 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    2270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    268.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3047 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6607 micro
Összesen 928 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    239.4 g

Zsír

  • Összesen
    156 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13144.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    417 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    589 mg
  • Foszfor
    2440 mg
  • Nátrium
    9078 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1074.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1252 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1049 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1467 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12188 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26428 micro
Összesen 3711 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1264 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

Tésztaágy

  1. Sós-olajos vízben feltesszük a spagetti tésztát főni.
  2. A spenótot alaposan megmossuk, levágjuk a szárakat, és amennyire tudjuk, felaprítjuk.
  3. Kevés olajat hevítünk egy magas lábasban, átforgatjuk rajta a spenótot, kevés vizet löttyintünk rá (kb egy decit), belereszeljük a fokhagymát, és 10-15 percig kevergetjük, amíg meg nem fonnyad.
  4. Leszűrjük a spenótot, a levét kiöntjük, majd magas edénybe tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, és botmixerrel pépesítjük.
  5. Lábasban kevés olajat hevítünk, felszeleteljük a jól megmosott csiperkét, és puhára pirítjuk az olajon. Ekkor hozzáadjuk a spenótot, és 10 percig kevergetjük, amíg a gomba teljesen meg nem puhul.
  6. Körülbelül addigra megfő a tészta, leszűrjük, és belekeverjük a spenótba. Ekkor sózhatjuk még, ha nem elég sós, én egy csapott evőkanállal tettem bele.

Mártás

  1. Az összes hozzávalót összemelegítjük egy edényben, félretesszük. A tejet nem mértem le, egy kicsit löttyintettem bele, amíg a mártás el nem érte a krémes állapotát, de kb. egy deci lehetett.

Csirke

  1. A csirkemell filét szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
  2. Serpenyőben kevés olajon átsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Ha tavasz, akkor spenót és gomba! Kiskoromban a spenót egyenlő volt a halálbüntetéssel, sőt mind a mai napig nem szívesen eszem a klasszikus spenótfőzeléket, magában olyan értelmetlennek tűnik. Így viszont, tésztával keverve szeretem, a juhtúró pedig nagyon szépen harmonizál az ízével, e mellé csak csirkemellet vagy pulykamellet tudok elképzelni. Az ötlet egy helyi ételfutártól van, amit csak tovább fejlesztettem. Igazi finom, tavaszi ebéd, így talán még a gyerekek is szívesebben fogyasztják a spenótot. Aki nem szereti a juhtúrót, persze helyettesítheti tehéntúróval is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

5 izgalmas opció Budapesten, ha nőnap alkalmából vacsorázni mennétek

Nem szeretem, mikor valaminek az ünneplését lesöprik az asztalról azzal a felkiáltással, hogy hát nem csak egy napon kell… Persze, hát élni is élünk egész évben, de azért a születésnapunkat megünnepeljük, nem? Ebből kiindulva, persze hogy nem csak nőnapon kell tisztelettel bánni a nőkkel, elismerni a munkájukat, de szerintem az, hogy ezt egész évre kiterjesztjük, és hogy egy adott napon feldobjuk egy kis extrával, tökéletesen megfér egymás mellett. Ezért most, a nemzetközi nőnap alkalmából ajánlunk öt izgalmas éttermet Budapesten, ahol méltó módon lehet ünnepelni.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!