r
Nosalty Logó

Couronne

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Couronne
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

709
Kalória
12.4g
Fehérje
80.5g
Szénhidrátok
33.8g
Zsír
54.4g
Víz
127.9g
Koleszterin
5g
Rost
32.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 3545 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 339 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    168.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2095.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    950 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.3 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    272.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1063 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1027 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 3545 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 339 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. Egyik oldalára szórjuk a sót, a másikra az élesztőt.
  2. A vajat megolvasztjuk, a tejet meglangyosítjuk, és tojást enyhén felverjük.
  3. A tejet, a vajat és a tojást a liszt tetejére öntjük, majd ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  4. Konyharuhával letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A töltelékhez

  1. Az aszalt gyümölcsöket beáztatjuk a brandybe kb. 20 percre.
  2. A puha vajat és a tojást kézi mixerrel krémesítjük.
  3. A vajas tojáshoz adjuk a kicsavart aszalt gyümölcsöket, az apróra vágott mogyorót, a vanília kikapart magját, a porcukrot és a narancs lereszelt héját.
  4. Jól kikeverjük.
  5. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és belekenjük a vajas krémet.
  6. Feltekerjük, majd hosszában kettévágjuk. A két csíkot lazán egymásba fonjuk, majd koszorú formába igazítjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és még egy fél órát kelesztjük.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

A bevonáshoz

  1. A még forró kalácsot megkenjük a baracklekvárral. Ha kicsit hűlt, rászórjuk a porcukrot és mandulát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Francia karácsonyi kalács - nagyon illatos, és nagyon gyümölcsös!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!