r
Nosalty Logó

Citromos Charlotte torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Citromos Charlotte torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 457 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 1827 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 178 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 457 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1274.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 1827 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. 3 tojásból piskótát készítünk: a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sót és a sütőport. Hozzákeverjük óvatosan a fehérjéhez, majd beleszitáljuk a lisztet is.
  2. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk a masszát, és sütőben készre sütjük.
  3. Amint kisült, még melegen megkenjük a citromkrémmel, és vizes konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük, hogy ne törjön. A tekercset felvágjuk. (Ebből a mennyiségből 20 csiga lett.)
  4. Egy mély üvegtál belsejét folpackkal kibéleljük, és szorosan belehelyezzük a piskótacsigákat.
  5. A zselatint kevés vízbe beáztatjuk. 5 perc múlva kicsavarjuk, és egy kis lábasba tesszük annyi vízzel, ami épphogy ellepi, és pár perc alatt felmelegítjük, amíg teljesen fel nem olvad.
  6. A tejszínt a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a joghurtot, a citromkrémet és a zselatint. Egy szilikonos lapát segítségével jó alaposan összeforgatjuk.
  7. A masszát a piskótával kibélelt tálba öntjük. Ha maradt ki csigánk, akkor a tál tetejét (ami a süti alja lesz) is beboríthatjuk vele.
  8. Hűtőbe tesszük min. 3-4 órára. Ha megkötött, borítsuk egy lapostányérra, ne felejtsük el lehúzni a folpackot sem.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12927
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos Charlotte torta
Szofika 104 recept

Régóta készülök már kipróbálni ezt a tortát. Gyerekkorom óta ismerem, Anyukám nagyon sokszor csinált ilyet. Persze akkor még nem tudtuk, hogy ennek Charlotte torta a hivatalos neve, nálunk " Suba Éva joghurttortája" néven futott, Anyu barátnője után, akitől a recept származott.:)  Habár az emberek nagyrésze a sütési karrierjét a viccesen könnyű és egyszerű piskótával kezdi, én bizony bevallom, előbb sütöttem életemben macaront és Croquembouche-t, mint piskótát. Bizony, ez volt az első. És ciki vagy nem, csak a második adagot sikerült felhasználnom a tortához, mert az elsőt nem sikerült normálisan feltekernem, összetört. Szóval szerintem nem olyan könnyű a piskóta. Pontosítok, nem olyan könnyű a piskótaTEKERCS. Van aki túróval tölti, nekem most  a joghurtos szimpatikusabb volt, de biztos kipróbálom majd túrósan is. Általában gyümölcsöt is szoktak bele tenni, de én azért citromkockákat nem szerettem volna beleaprítani. Kicsit fanyar lett volna:) Még több kép itt található, felvágva is: http://szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2011/10/lemon-curd-charlotte-torta.html

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...