r
Nosalty Logó

Bolognai sajtos kifli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
csilli
Bolognai sajtos kifli
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Szósz

1082
Kalória
36.1g
Fehérje
138g
Szénhidrátok
41.8g
Zsír
112.9g
Víz
106.1g
Koleszterin
6.3g
Rost
7.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Szósz

Összesen 1082 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Szósz

Összesen 6490 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Szósz

Összesen 293 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3320.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    2184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    112.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6712 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 1082 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.4 g

Zsír

  • Összesen
    250.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19922.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    421 mg
  • Kálcium
    3001 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    2926 mg
  • Nátrium
    13102 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    827.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    677.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1750 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    778 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1611 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1678 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 6490 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1820 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 293 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a tojást, a kefirt, az olajat, a sót és a tejjel felfuttatott élesztőt (a cukorral) összegyúrjuk tésztának, majd hagyjuk kelni kb 1-1,5 órát.
  2. Amikor megkelt a tészta, lisztezett nyújtódeszkán kicsit megdolgozzuk. 9 egyenlő részre felosztjuk, és félretesszük. Az első kis gombócot a lehető legvékonyabban kör alakúra kinyújtjuk, és félretesszük ezt is. Ezt mindegyik gombóccal megcsináljuk.
  3. Ha kész 3 lap, az utolsót nem tesszük félre, hanem megkenjük a szósszal, és rátesszük az előzőleg kinyújtott tésztát, azt is megkenjük, és rátesszük a harmadik tésztát. Három lapot egymáshoz kell igazítani. A harmadikat nem kenjük meg.
  4. Amikor ez kész, 4 egyenlő részre felosztjuk, és utána a 4 részt további egyenlő kis részekre (kb 20 db lesz belőle). Feltekerjük kiflinek. Tepsibe tesszük, megkenjük a tetejét tojássárgájával, és megszórjuk sajttal.
  5. Kb 180°C-on 15-20 perc alatt készre sütjük. A tepsit nem kell kikenni, mert az olaj, amit a tésztába tettünk, nem fogja engedni, hogy leragadjon a kifli.

Szósz

  1. Amíg kel a tészta, megcsináljuk a szószt. A könnyebb változat az elkészítésre a bolognai alappor, de én jobban szeretem saját kezűleg megcsinálni. Kb 5 dkg margarinon megdinszteljük a hagymát, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot és a fűszereket. Azért ízlés szerint írtam, mert soha nem szoktam mérni, csak "szemre" fűszerezek.
  2. Nem baj, ha nagyon híg a szósz, mert reszelt sajttal kicsit besűrítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az egyszerűbb, sajtos kifli változat nagyon sok alkalommal volt elkészítve vendégváróként nálunk. Ez egy kicsit "továbbfejlesztett". Amikor anyának és a tesóimnak csináltam, az első tepsi sütés után már üres volt a tál, pedig hátra volt még kettő. Nagy volt a sikere, ezért is osztom meg.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

5 izgalmas opció Budapesten, ha nőnap alkalmából vacsorázni mennétek

Nem szeretem, mikor valaminek az ünneplését lesöprik az asztalról azzal a felkiáltással, hogy hát nem csak egy napon kell… Persze, hát élni is élünk egész évben, de azért a születésnapunkat megünnepeljük, nem? Ebből kiindulva, persze hogy nem csak nőnapon kell tisztelettel bánni a nőkkel, elismerni a munkájukat, de szerintem az, hogy ezt egész évre kiterjesztjük, és hogy egy adott napon feldobjuk egy kis extrával, tökéletesen megfér egymás mellett. Ezért most, a nemzetközi nőnap alkalmából ajánlunk öt izgalmas éttermet Budapesten, ahol méltó módon lehet ünnepelni.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!