r
Nosalty Logó

Bögrés krémes meggyes-mákos kocka

4,0

6 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Bögrés krémes meggyes-mákos kocka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

978
Kalória
19g
Fehérje
147.9g
Szénhidrátok
35.6g
Zsír
19.4g
Víz
52.5g
Koleszterin
13.4g
Rost
62.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 978 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 3914 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 208 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2065.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    1021 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 978 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    142.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8261.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    4086 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    912 mg
  • Foszfor
    2657 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.6 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 3914 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    4.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük.
  2. A hozzávalók kiméréséhez egy2,5 dl-es börgét használunk.A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sütőport és az egészet jól összekeverjük. Ezután beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a tojást és a bögre tejet kisebb adagokban hozzáöntve a tésztát simára keverjük.
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, beledobáljuk a lecsöpögtetett meggybefőttet, majdelőmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
  4. Amíg sül, addig elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingport és a 3 kanál cukrot egymással elkeverjük. A meggybefőtt levélből kimérünk 4 - 4,5 dl-t, és ezt is hozzáöntjük a pudingporhoz. A tálat mikrohullámú sütőbe állítjuk, és a legmagasabb fokozaton 5 percig főzzük. Félidőben egyszer kivesszük ésátkeverjük.
  5. Az elkészült meggyes pudingos krémet ezután hagyjuk langyosra hűlni. Időnként keverjük át.
  6. Amikor a mákos sütemény készre sült, kifordítjuk a tepsiből és hűlni hagyjuk. Egy jó éles késsel középen félbe vágjuk, majd az alját visszatesszük a tepsibe, amiben sütöttük. Erre rákenjük a pudingos-meggyes krémet, és a süteménymásik felével beborítjuk. Szeletelés előtt legalább 2 órát állni hagyjuk, hogy a krém kellően megszilárduljon benne, különben kifolyik. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Kis családunk egyik nagy kedvence a bögrés mákos sütemény, amit én a felkockázott változaton kívül muffin formájában is el szoktam készíteni. Mostanában viszont nekem nagyon bejön a vaníliapudingos meggyes pite krémje, ezért megfordult a fejemben, hogy mi lenne, ha ötvözném ezt a kettőt. Hát nem bántam meg! Egy remek sütemény született belőle, amit minden meggy- és mákrajongónak ajánlok!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!