Bársony torta Debmo konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Debmo
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
38g cukor145 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
34g tojás43 kcal
-
31g tejföl62 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
44g finomliszt159 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
31g mascarpone126 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
13g vajkrém48 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
10 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
Összesen
1064
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
300g cukor1161 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
20g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
2g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
100g vajkrém382 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
8516
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
12.3g cukor48 kcal
-
10.2g margarin73 kcal
-
11.3g tojás14 kcal
-
10.2g tejföl20 kcal
-
0.8g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
14.3g finomliszt52 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
10.2g mascarpone41 kcal
-
4.1g tejföl8 kcal
-
4.1g vajkrém16 kcal
-
12.3g porcukor48 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
8.2g habtejszín24 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
Összesen
348
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 62.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 618.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.9 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 428 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 410 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 217 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
1064
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 99.4 g
Zsír
-
Összesen 499.3 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 141 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 1329 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4945.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 1136 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 1854 mg
-
Nátrium 1559 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 927.2 g
-
Cukor 643 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 661.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3427 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 244 micro
-
K vitamin: 245 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 880 mg
-
Retinol - A vitamin: 3279 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1733 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1296 micro
Összesen
8516
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
348
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg cukor
-
25 dkg margarin
-
5 db tojás
-
2.5 dl tejföl
-
20 ml vaníliaaroma
-
35 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 tk ecet
-
1 tk szódabikarbóna
-
1 csipet só
A krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
1 dl tejföl
-
30 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
0.5 fél citromból nyert citromlé
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a vajat, a cukrot és a sót habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett (én robotgéppel oldottam meg) egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, így egy krémes állagú tésztát kapunk.
- Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a tejfölben elkevert színezőt, majd a vanília aromát.
- Amikor ezzel megvagyunk átváltunk fakanalas (kézi) keverésre, és óvatosan hozzáadagoljuk a lisztet és a sütőport, majd amikor a tésztánk már egynemű, akkor az ecetben felfuttatott szódabikarbónát.
- A keveréket kivajazott tortaformába öntjük, és megsütjük.
- Amíg a tészta sül, addig ki lehet keverni a krémet. A mascarponét a vajkrémmel és a tejföllel, valamint a vaníliával, a citromlével és a procukorral habosra keverjük, majd a végén hozzáadjuk a habfixálót.
- Ezután felverjük a tejszínt, és lágyan a krémhez keverjük.
- A kihűlt tortalapot 3 részre vágjuk, majd a két lapot megkenjük a krém felével. A maradék krémmel bevonjuk a tortát, és tetszés szerint díszítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x10
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 243
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 27936
- Feltöltés dátuma: 2012. március 06.
Ajánló
Azért nem neveztem meg a recept nevénél a vörös színt, hiszen tulajdonképpen bármilyen színű lehet. A vörös ebben az esetben megállja a helyét, valójában a név utal arra, hogy ez egy külön tészta-kategória. A merészebbek nyugodtan próbálkozzanak különféle színekkel. A mennyiség valójában ismét 16 főre való, mi 8-an pontosan csak a felét tudtuk megenni. Elég tömény, de istenien finom sütemény. Elég kiadós.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Debmo
45 recept
A lányom nagyon szereti a vörösbársony tortát, így egy családi születésnap alkalmából elkészítettem. Nagyon sokféle recept található a neten ezt a tortát illetően, de nekem ez vált be a legjobban. Több helyen olvastam, hogy a kikevert tésztából egyenként sütik ki a három lapot, szerintem teljesen felesleges küszködni vele.