r
Nosalty Logó

Bársony torta Debmo konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Bársony torta Debmo konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1064 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 8516 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 348 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 1064 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    499.3 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4945.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1136 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    927.2 g
  • Cukor
    643 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1733 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1296 micro
Összesen 8516 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat, a cukrot és a sót habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett (én robotgéppel oldottam meg) egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, így egy krémes állagú tésztát kapunk.
  2. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a tejfölben elkevert színezőt, majd a vanília aromát.
  3. Amikor ezzel megvagyunk átváltunk fakanalas (kézi) keverésre, és óvatosan hozzáadagoljuk a lisztet és a sütőport, majd amikor a tésztánk már egynemű, akkor az ecetben felfuttatott szódabikarbónát.
  4. A keveréket kivajazott tortaformába öntjük, és megsütjük.
  5. Amíg a tészta sül, addig ki lehet keverni a krémet. A mascarponét a vajkrémmel és a tejföllel, valamint a vaníliával, a citromlével és a procukorral habosra keverjük, majd a végén hozzáadjuk a habfixálót.
  6. Ezután felverjük a tejszínt, és lágyan a krémhez keverjük.
  7. A kihűlt tortalapot 3 részre vágjuk, majd a két lapot megkenjük a krém felével. A maradék krémmel bevonjuk a tortát, és tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x10
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 27936
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 06.

Ajánló

Azért nem neveztem meg a recept nevénél a vörös színt, hiszen tulajdonképpen bármilyen színű lehet. A vörös ebben az esetben megállja a helyét, valójában a név utal arra, hogy ez egy külön tészta-kategória. A merészebbek nyugodtan próbálkozzanak különféle színekkel.  A mennyiség valójában ismét 16 főre való, mi 8-an pontosan csak a felét tudtuk megenni. Elég tömény, de istenien finom sütemény. Elég kiadós.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lányom nagyon szereti a vörösbársony tortát, így egy családi születésnap alkalmából elkészítettem. Nagyon sokféle recept található a neten ezt a tortát illetően, de nekem ez vált be a legjobban. Több helyen olvastam, hogy a kikevert tésztából egyenként sütik ki a három lapot, szerintem teljesen felesleges küszködni vele.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...