Bajor rostélyos karajból
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
375g burgonya217 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
35 kcal
Összesen
825
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
800g sertés rövidkaraj1328 kcal
-
1500g burgonya866 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
3301
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
25.9g sertés rövidkaraj43 kcal
-
48.6g burgonya28 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
13g tejföl26 kcal
-
6.5g tej4 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
Összesen
108
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.8 g
Zsír
-
Összesen 41.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1256.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 680 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 470.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
825
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 211.2 g
Zsír
-
Összesen 165.2 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 748 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5025.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 232 mg
-
Kálcium 859 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 506 mg
-
Foszfor 2718 mg
-
Nátrium 674 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 237.7 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1882.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 512 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 237 mg
-
D vitamin: 168 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 681 mg
-
Retinol - A vitamin: 500 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
3301
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg burgonya
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 dl tejföl
-
2 dl tej
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A húst keresztben 1 cm vastag szeletekre vágjuk, kiverjük, sózzuk, ésolajban gyorsan átsütjük. Egy mázas pecsenyesütőt (én jénaiban csináltam) a hús zsírjával kikenünk. A burgonyát meghámozzuk, és fél cm vastag karikákra vágva besózzuk.
- A kikent pecsenyesütőbe apróra vágott vöröshagymát, borsot és őrölt pirospaprikát teszünk, erre másfél cm vastag burgonyaréteget, erre egy sor kisült hússzeletet,. Így folytatjuk a rétegzést, az előbbi fűszereket használva, míg a hússzelet és a burgonya is elfogy, ügyelve, hogy az utolsó sor burgonya legyen.
- Leöntjük tejföllel elkevert tejjel, és végül a kimaradt pecsenyezsírral. Sütőben szép pirosra és puhára sütjük, közben a saját levével locsolgatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 25429
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 21.
Ajánló
Legjobb tűzálló porcelán vagy cseréptálban elkészíteni és tálalni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Apósom készítette el nekünk ezt az ételt, amikor tavaly meglátogattuk. Állítása szerint ez a férjem egyik kedvence, így muszáj volt nekem is megsütnöm. Hiszen kinek kedveskjedjek, ha nem a páromnak :-)!