Bajor császármorzsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
687
kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1373
kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 684.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 81.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 260 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 257 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 377 micro
Összesen
687
kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 40.2 g
Zsír
-
Összesen 54.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 630 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1369 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 410 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 462 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.7 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 162.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 520 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 450 mg
-
Retinol - A vitamin: 514 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 754 micro
Összesen
1373
kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A mazsolát egy órára áztassuk be a rumba.
- A tojássárgáját egy evőkanál cukorral keverjük jó habosra. Folyamatos keverés mellett keverjük hozzá a tejet, majd két részletben a lisztet, és kavarjuk csomómentesre.
- A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd három részletben forgassuk a tésztához.
- Nyomkodjuk ki, és dobjuk a tésztába a mazsolát.
- Három evőkanál vajat olvasszunk meg egy 21 cm átmérőjű serpenyőben, majd közepesnél kicsit alacsonyabb lángon kezdjük el sütni.
- 10 perc múlva negyedeljük el a tésztát, fordítsuk meg a szeleteket, és süssük tovább újabb 5 percig. Közben szórjuk meg a tetejét két evőkanál porcukorral.
- Újra forgassuk meg a tésztát, vegyük feljebb a lángot és 2-3 perc alatt karamellizáljuk a cukrot. Húzzuk le a tűzről, és fakanállal vágjuk falatokra.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 1486
- Tegnapi nézettség: 51
- 7 napos nézettség: 272
- Össznézettség: 237462
- Feltöltés dátuma: 2015. december 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Dávid
350 recept
Gyerekkorodból neked is inkább a darával készülő változat ismerős? Én is így vagyok ezzel, viszont az eredeti osztrák recept egy sűrű, ámde habos palacsintatésztából készül, az alján karamellizált cukorral, és hagyományosan almapürével kínálják.