r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsom olajban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS20 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
dorcus89
Aszalt paradicsom olajban
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az aszaláshoz

Az olajhoz

808
Kalória
2.7g
Fehérje
12.1g
Szénhidrátok
85.6g
Zsír
241.3g
Víz
-
Koleszterin
4.2g
Rost
6.7g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az aszaláshoz

Az olajhoz

Összesen 808 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az aszaláshoz

Az olajhoz

Összesen 4840 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az aszaláshoz

Az olajhoz

Összesen 234 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    241.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1273 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 808 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    513.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    304 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    121 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1198 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1447.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    152 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    479 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1518 micro
  • β-karotin
    7641 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    38595 micro
  • Lut-zea
    3487 micro
Összesen 4840 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1873 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

Az aszaláshoz

  1. A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk, közepét kiszedjük.
  2. Tepsibe zsírpapírra szorosan egymás mellé tesszük a félbevágott paradicsomokat, majd jó alaposan megsózzuk. Akkor érdemes nekikezdeni, ha tudjuk 2-3 napig kánikula lesz.
  3. Napos helyre rakjuk a paradicsomokat, és letakarjuk valamilyen szellős anyaggal (pl. függöny). 2-3 nap alatt szép bordóra és picire aszalódnak.
  4. Ezután befőttes üvegbe rakjuk a paradicsomokat. A fokhagymákat 2-3 részre vágjuk, rádobáljuk a paradicsomokra. Ezután jöhetnek a fűszerek, a bazsalikomot felaprítjuk, az oregánót rászórjuk, ha csípősen szeretjük, teszünk bele félbevágott chilit is.
  5. Most mehet rá a kétféle olaj keveréke. Lezárjuk, és jól összerázzuk a hozzávalókat. Majd 1-2 napig a hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek. Hűtőben sokáig eláll, már ha marad.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc

Nők lapja konyha magazinban találtam ezt a remek és ízletes receptet. Az átlagostól apróbb paradicsomot vegyünk, és olyat aminek vékony a héja, de nem feltétlenül koktél paradicsomot. Aszalás után a paradicsomok mérete kb. a  tojás sárgájához hasonlítható kell, hogy legyen. Általában két befőttes üvegbe rakom, az egyiket csípősen, a másikat csak fűszerezve készítem, így aki nem szereti az erőset, az is ehet belőle. Nagyon finom tésztákba, kenyérsütéshez, rántottába, sütőben sült krumpli / hús mellett megsütve, szendvicshez, salátákhoz, sajtokhoz vagy csak úgy önmagában.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fűszeres almakompót

Talán nem teljesen olyan, ahogy a nagyi készítette, azonban ő is boldogan nyaldosná az ujjait, miután belekóstolt ebbe a fűszeres almakompótba. Egyetlen apró mozdulattal sokkal mélyebb, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!