r
Nosalty Logó

Angol édes pogácsa

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Angol édes pogácsa
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

695
Kalória
12.7g
Fehérje
94.4g
Szénhidrátok
28.9g
Zsír
51.4g
Víz
121.1g
Koleszterin
2.7g
Rost
22.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 2776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 301 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2035.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.7 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    205.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    972 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    955 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 2776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 301 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Tegyük a lisztet, a sót és a sütőport egy tálba, és keverjük össze.
  3. Adjuk hozzá a vajat, és morzsoljuk jól el a liszttel, majd tegyük hozzá a kristálycukrot, és keverjük el benne.
  4. Melegítsük meg a tejet a mikróban kb. 30-40 másodpercig, amíg még meleg, de nem forró lesz.
  5. Tegyük hozzá a citrom levét és a vanília kivonatot, majd tegyük félre.
  6. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Ha nincs otthon, jó ha kivajazzuk a tepsit.
  7. Öntsük a tejet a liszthez, és keverjük össze. A tészta amit kapunk, rendkívül puha lesz, nem kell megijedni tőle. Alaposan lisztezzük meg a munkalapot, amire öntsük ki, és ujjainkkal/tenyerünkkel óvatosan lapogassuk kb. olyan vastagra, mint azujjpercünk. Ne használjunk sodrófát, mert kinyomjuk belőle a levegőt!A tészta tetejét is lisztezzük meg kissé.
  8. Egy közepesen nagy pogácsaszaggatóval szaggassunk pogácsákat belőle, és tegyük a tepsire.
  9. A felvert tojással kenjük le a tetejét, és süssük 10-15 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
  10. Langyosan vagy hidegen fogyasztható, málnalekvárral és tejszínhabbal isteni finom.:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Az angol öt órai tea szinte elmaradhatatlan sütije, de reggelire is tökéletes. Az angolul scone-nak hívott, többnyire édes vagy akár sósan is elkészíthető pogácsa/kalácska nagyon népszerű az angolszász országokban. Hagyományosan málnalekvárral és clotted cream-mel tálalják. Készítik még mazsolával, datolyával, édes sajtokkal, aszalt gyümölcsökkel vagy akár csokoládéval is ízesítve. Az eredeti recept self-raising lisztet ír, ami simaliszt gyárilag összekeverve szódabikarbónával. Ha ilyen liszthez jutunk, elég 1 tk sütőport adni a tésztához. A receptet a BBC Good Food oldalán találtam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Klasszikus Tafelspitz? – 5 étterem, ahol kiváló, nosztalgikus tányérhúst ehetünk

Számomra tulajdonképpen érthetetlen, miért nincs minden étteremben étlapon a Tafelspitz, ahol van marhából készült húsleves - az mindenesetre örömteli hír, hogy egyre több helyen bukkan fel sokak kedvence, a tányérhús. A lassan főtt marhahús, zöldségekkel, almás tormamártással vagy másféle szószokkal a Monarchia gasztronómiájának egyik gyöngyszeme, mi pedig most öt olyan helyet mutatunk, ahol különlegesen jól csinálják.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!